SPORT

Australianul Jason Kubler castiga a treia editie Sibiu Open!

Australianul Jason Kubler castiga a treia editie Sibiu Open!

Australianul Jason Kubler castiga a treia editie Sibiu Open!2

Marea finala a celui mai important turneu de tenis din Transilvania, Sibiu Open prezentat de Raiffeisen Bank s-a desfasurat in conditii cum nu se poate mai bune. Pe o vreme placuta, cu tribunele pline, cei doi jucatori au avut conditiile perfecte pentru a oferi un meci spectacol.

Moldoveanul Radu Albot, in varsta de 24 de ani, a ajuns in finala turneului dupa ce a trecut in primul tur de favoritul 1, Rola Blaz, de Gregorz Panfil in turul II, de Victor Crivoi in sferturi de finala si de favoritul 3, Pere Riba, in semifinala. Radu Albot ocupa in acest moment locul 172.

Australianul Jason Kubler, in varsta de 21 de ani, a ajuns in ultima faza a competitiei dupa ce in turul 1 l-a intalnit pe Marek Seimjan, in turul 2 l-a invins pe favoritul 2, Albert Montanes, in sferturile de finala a trecut de Kovalik iar in semifinala l-a invins pe favoritul 7, Potito Starace. Este primul turneu Challenger castigat de jucatorul australian care ocupa locul 194 in clasamentul ATP.

Finala a inceput foarte echilibrat. S-a mers cap la cap in primele 4 game-uri. Australianul a inceput sa forteze in game-ul 5, cand a egalat pe serviciul lui Albot de la 40-0. A avut minge de break insa moldoveanul a revenit si si-a castigat serviciul. In game-ul 7, Albot nu a mai reusit sa contracareze retururile puternice ale oponentului iar Kubler a luat break-ul. 5/3, apoi 6/4 si australianul isi adjudeca primul set. In setul secund lucrurile aveau sa se simplifice rapid pentru Kubler. In cel de-al treilea game, la 40-30 pentru australian, Radu Albot face dubla greseala si isi pierde serviciul. Iar de aici incolo, Kubler castiga game dupa game si inchide partida la 6/1. Meciul a durat o ora si sase minute.

Cei doi finalisti au fost premiati de primarul municipiului Sibiu, Klaus Iohannis si de reprezentantii Raiffeisen Bank Romania, sponsorul principal al turneului de la Sibiu. Jason Kubler pleaca de la Sibiu cu 6150 de euro si 90 de puncte ATP in timp ce Radu Albot castiga 3600 de euro si 55 de puncte in clasamentul mondial.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5309