SOCIAL

Autoritatile locale din Rusciori au finalizat o investitie inceputa de Ministerul Educatiei!

Autoritatile locale din Rusciori au finalizat o investitie inceputa de Ministerul Educatiei!

Autoritatile locale din Rusciori au finalizat o investitie inceputa de Ministerul Educatiei!2

La Rusciori, judetul Sibiu autoritatile locale au finalizat cu bani de la bugetul propriu o investitie inceputa de Ministerul Educatiei.

In 2008, satul Rusciori, comuna Sura Mica, a fost inclus pe o lista nationala de investitii in scoli. Proiectul, in valoare de aproximativ 1,6 milioane de lei, a inceput, dar platile s-au oprit cam la jumatate. Pentru a nu pierde ce se realizase pana atunci, Primaria Sura Mica a facut lucrari din banii proprii.

A ridicat cladirea, a acoperit-o si a finalizat-o in 2012. Mai bine de doi ani aceasta a stat nefolosita, mai avand nevoie de centrala termica si alte instalatii.

Cand s-a constatat ca ministerul nu va finaliza investitia, autoritatile locale au mai facut un efort si au terminat-o.

„Am mai alocat circa 600.000 de lei si am terminat investitia. Acum se fac ultimele lucrari acolo. Luni acolo vor incepe cursurile atat copiii de la scoala, cat si copiii de gradinita”, explica primarul comunei Sura Mica.

Cladirea este mare, are sali luminoase, aerisite, bai amenajate modern.

Mobilierul este nou, iar cei aproximativ 80 de copii vor avea parte, dupa ani in care au invatat in clasele mici ale vechii scoli, de tot confortul necesar.

Luni, aproape 66.000 de copii vor incepe scoala sau gradinita in judetul Sibiu.

Sursa: mediafax.ro


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5349