ECONOMIE

Autoritatile sibiene au prezentat oportunitatile de finantare pentru intreprinderile mici si mijlocii!

Autoritatile sibiene au prezentat oportunitatile de finantare pentru intreprinderile mici si mijlocii!

Autoritatile sibiene au prezentat oportunitatile de finantare pentru intreprinderile mici si mijlocii!2

Autoritatile sibiene au aratat reprezentantilor intreprinderilor mici si mijlocii din Sibiu oportunitatile nationale de finantare in cadrul unei conferinte din Programul „UNCTAD/EMPRETEC Romania pentru spijinirea dezvoltarii intreprinderilor mici si mijlocii”.

La conferinta au participat: Florin-Nicolae Jianu, ministrul delegat pentru intreprinderi mici si mijlocii, mediu de afaceri si turism-departamentul pentru intreprinderi mici si mijlocii,mediu de afaceri si turism, Ovidiu-Ioan Sitterli, prefectul judetului Sibiu, Ioan Cindrea, presedintele Consiliului Judetean Sibiu, Gheorghe Aldea, presedintele Camerei de Comert, Industrie si Agricultura Sibiu, Livia Ilie, prorector Universitatea Lucian Blaga Sibiu si Florin Luca, sef birou Oficiul Teritorial pentru intreprinderi mici si mijlocii si cooperatie Brasov.

In timpul intalnirii au fost inmanate 16 acorduri pentru 16 firme care au angajat tineri absolventi.

„Am venit in Sibiu cu doua obiective: avem un program foarte bun de educatie antreprenoriala dedicat tinerilor si antreprenorilor,  un program pe care ministerul nostru il sustine, un program care de ani de zile se desfasura pentru regiunea dumneavoastra numai in Brasov, l-am adus in acest an la Sibiu. Am mutat aceste cursuri astfel incat sa beneficieze de ele cat mai multi oameni. Al doilea obiectiv  semnam si inmanam 16 acorduri cu 16 firme din Sibiu care creaza un numar de 50 de locuri de munca care vor fi sustinute din fonduri europene. Noi avem un program national din fonduri europene de 40 de milioane de euro care sustine salariile absolventilor 2014. Daca sunt aboslventi de liceu se sustine salariul de 900 de lei net pe o perioada cuprinsa intre 6 si 12 luni. Daca e absolvent de facultate se sustine salariul pe o perioada similara 6-12 luni in cuantum net de 1300 de lei. Este un program foarte util atat pentru antreprenori care beneficiaza de o sustinere din fonduri europene cat si pentru absolventi pentru care ar fi fost greu sa-si gaseasca un nou loc de munca” a declarat Florin- Nicolae Jianu, ministru delegat pentru intreprinderi mici si mijlocii, mediu de afaceri si turism.

Autoritatile sibiene considera aceste programe extrem de importante atat pentru firme cat si pentru tineri si spera sa beneficieze de ele cat mai multi sibieni.

„Cred ca oportunitatile de finantare pentru intreprinderile mici si mijlocii nu fac altceva decat sa sprijine propriile dumneavostra proiecte de dezvoltare, dar si pe cele ale judetului Sibiu. Cred ca intalnirea  este importanta pentru strategia de dezvoltare a judetului si strategiile dumneavostra individuale ale companiilor pe care le reprezentati. Ne propunem sa asiguram si sa sprijinim dezvoltarea companiilor dumneavoastra si a judetului Sibiu”, a transmis participantilor la conferinta Ioan Cindrea, presedintele Consiliului Judetean Sibiu.

„Intreprinderile mici si mijlocii reprezinta o parte importanta din economia romaneasca iar sprijinul acestora constituie un important vector in dezvoltarea Romaniei”, a precizat la randul sau Ovidiu Ioan Sitterli, prefectul judetului Sibiu.

„Este mai mult decat binevenit un astfel de program pentru cei care sprijina dezvoltarea intreprinderilor mici si mijlocii. Romania este prima tara din Europa in care se implementeaza acest program operational care deja exista in alte cateva zeci de tari de pe alte continente”, considera Gheorghe Aldea, presedinte Camera de Comert, Industrie si Agricultura Sibiu.

Livia Ilie , prorectorul Universitatii „Lucian Blaga” i-a asigurat pe cei prezenti de continuarea colaborarii prin pregatirea tinerilor pentru piata muncii.

„Suntem alaturi de acest proiect pentru ca ceea ce oferim noi, universitatea sunt resurse umane pregatite la inalt nivel si cred ca aici printre reprezentantii IMM-urilor sunt foarte multi absolventi ai universitatii noastre si angajamentul nostru este sa colaboram pentru a oferi pregatirea necesara celor care coordoneaza, initiaza si a celor care lucreaza in aceste intreprinderi mici si mijlocii”.

Conferinta de prezentare a oportunitatilor nationale de finantare pentru intreprinderi mici si mijlocii va avea loc si vineri 14 noiembrie la Medias.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5279