CULTURA

Avem cu ce! 25 de ore de teatru non – stop, printre cele mai bune festivaluri din Europa

Avem cu ce! 25 de ore de teatru non – stop, printre cele mai bune festivaluri din Europa

Inceput in urma cu doar cinci ani, Festivalul „25 de ore de teatru non – stop” a reusit sa se impuna ca unul din evenimentele culturale de referinta ale Europei. Festivalul sibian se afla pe lista celor mai bune festivaluri din Europa, alaturi de Festivalul de la Avignon si Festivalul International de la Edinburgh, au anuntat organizatorii.

„Suntem bucurosi ca avem deja pentru perioada 2015 — 2016, o prima generatie de evenimente culturale sub egida EFFE, care fac cinste actului artistic de calitate și aduc un impact semnificativ la nivel local, national și international. Festivalurile care vor avea loc sub egida EFFE reprezinta 31 de tari europene și ofera publicului o gama variata de evenimente și activitati”, declara Vincent Bodriller, director al juriului international EEFE, director al „Theatre Vidy” Lausanne și fost director al Festivalului de la Avignon.

Maratonul „25 de ore de teatru non — stop” se va desfașura in perioada 16 — 17 aprilie 2016, sub egida EFFE Bruxelles. Evenimentul este, incepând din luna mai 2015, membru al „Europe for Festivals. Festivals for Europe” — o platforma ce reunește, ca urmare a unei jurizari internationale, cele mai bune festivaluri din Europa. Din lista celor mai bune festivaluri din Europa fac parte evenimente din treizeci și una de tari europene, dintre care evenimente precum Festivalul de Teatru de la Avignon și Festivalul International de Teatru de la Edinburgh, sustin organizatorii festivalului sibian.

„Pentru noi, dupa cinci ani de munca, dupa aprecierea și sustinerea de care se bucura festivalul din partea publicului român, aceasta este cea mai buna confirmare a muncii noastre. Am inceput acest festival timid in 2011, dar am crescut frumos și curat in fiecare an. Suntem onorati ca festivalul ’25 de ore de teatru non — stop’ a primit distinctia EFFE. Am confirmat, credem noi, ca maratonul teatral de la Sibiu aduce plus de valoare peisajului cultural românesc și european”, a declarat și Bogdan Saratean, director „25 de ore de teatru non — stop”.

25 ore de teatru non stop

Sursa: Agerpres

Foto: newsletter.ulbsibiu.ro


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5349