NUTRITIE

Avem tot mai multi obezi dar mancam nesanatos. Jumatate din localurile din Sibiu sunt fast-food-uri

Avem tot mai multi obezi dar mancam nesanatos. Jumatate din localurile din Sibiu sunt fast-food-uri

Numarul localurilor de tip fast-food, pizzeria si patiserii din judetul Sibiu reprezinta jumatate din totalul restaurantelor din judetul Sibiu, in conditiile in care aproape 35% dintre romani sunt supraponderali, iar 31,4% sufera deja de obezitate, potrivit datelor prezentate la ultimul congres National al Societatii Romane de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice, care s-a desfasurat anul trecut, la Sibiu.

restaurant_fast_food

Cu o populatie totala de 426.181 locuitori, judetul Sibiu pune la dispozitie 482 de uinitati de alimentatie publica, din care aproape jumatate reprezinta restaurant care propun mancae nesanatoasa. Conform Directiei Sanitar-Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA), in judetul Sibiu funtioneaza 263 de restaurante, 133 de fast-food-uri, 44 pizzzerii si 42 de cofetarii-patiserii.

De asemenea, in judet mai exista 172 de pensiuni, 32 cabane montane, precum si baruri, tonete si chioscuri se arata intr-un comunicat al Colegiului Medicilor Veterinari din Judetul Sibiu.

Foto: www.click.ro


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5279