ACTUALITATE

Avertizare Salvamont Sibiu. Risc mare de avalansa in Muntii Fagaras

Avertizare Salvamont Sibiu. Risc mare de avalansa in Muntii Fagaras

adi david_salvamont sibiu la costum

Ascensiunile pe traseele turistice superioare cabanelor din zona de nord a muntiilor Fagaras si practicarea sporturilor de iarna in aceasta zona sunt interzise, iar Salvamont Sibiu ii atentioneaza pe turisti sa nu se aventureze, din cauza riscului foarte ridicat de producerea unor avalanse.

Conform buletinului nivo-meteorologic emis vineri dimineata de catre Administratia Nationala de Meteorologie si a prognozei meteo pe urmatoarele zile, Serviciul Public de Judetean Salvamont Sibiu a ridicat riscul de avalansa la 4 (pe o scara de la 1 la 5), in muntii Fagaras, nivel de risc care se va mentine si in zilele urmatoare.

”Pentru prevenirea accidentelor montane, Serviciul Public de Judetean Salvamont (SPJS) Sibiu solicita turistilor care doresc sa practice sporturi de iarna sa solicite informatii si sa respecte recomandarile patrulei Salvamont aflata in zona. Recomandam turistilor care se deplaseaza in zona montana sa fie echipati specific perioadei de iarna dar si cu echipamentul individual de salvare din avalansa (sonda de avalanse,  lopata de zapada, dispozitiv electronic de cautare in avalansa. Reamintim faptul ca traseele turistice superioare cabanelor din muntii Fagarasului sunt inchise”, spune seful SPJS Sibiu, Adrian David (foto).


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5279