POLITICA

Aviz pentru cei care se viseaza la Palatul Victoria. Klaus Iohannis a anuntat pe cine NU va desemna prim ministru!

Aviz pentru cei care se viseaza la Palatul Victoria. Klaus Iohannis a anuntat pe cine NU va desemna prim ministru!

Cu cinci saptamani inaintea startului campaniei electorale pentru agelerile parlamentare din 11 decembrie, presedintele Klaus Iohannis le transmite partidelor un mesaj ferm in privinta desemnarii viitorului premier.

iohannis-ponta dau manaPresedintele Klaus Iohannis a declarat marti ca nu va desemna pentru functia de premier, dupa alegerile parlamentare din decembrie, „o persoana urmarita penal sau condamnata penal”.

„In niciun caz nu voi desemna o persoana care este urmarita penal sau condamnata penal sau are probleme de integritate de alta natura. Clasa politica trebuie sa se reformeze, trebuie sa avem politicieni curati si acest criteriu va fi criteriul eliminator. (…) Indiferent de cine vine propusa, eu, presedintele Romaniei, nu voi desemna o persoana urmarita penal sau condamnata penal”, a afirmat Iohannis la Palatul Cotroceni.

El a precizat ca va desemna o persoana tinand cont de prerogativele constitutionale ca sef al statului.

„Asta inseamna ca nominalizez persoana care dupa parerea mea intruneste o majoritate in Parlament si este competenta pentru a conduce Guvernul Romaniei. Ar fi absurd sa desemnez pe cineva care pe urma nu intruneste o majoritate. Nu sunt adeptul acestor jocuri politice. Nu am de gand sa nominalizez sau sa desemnez pe cineva care pe urma pica in Parlament, eventual mai pica o data. Aceste jocuri nu le veti gasi la mine”, a aratat Iohannis.

Seful statului a subliniat ca desemnarea premierului va fi una extrem de serioasa.

„Voi tine cont sa fie o persoana pe care eu o consider capabila sa conduca Guvernul Romaniei si care eu consider ca poate sa intruneasca o majoritate parlamentara. Aceste lucruri sunt evidente si vreau sa fie clare din capul locului”, a spus el.

Presedintele Klaus Iohannis a sustinut ca in desemnarea premierului vor conta si criteriile care tin de profesionalism.

Sursa: Agerpres


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5309