ACTUALITATE

Avocatul lui Iohannis: Sa terminam odata…Aici sigur se termina!

Avocatul lui Iohannis: Sa terminam odata…Aici sigur se termina!

Contestatia in anulare pe care familia presedintelui Klaus Iohannis a depus-o dupa ce a pierdut dreptul de proprietate asupra casei din Sibiu se va judeca in data de 28 septembrie, a decis, miercuri, Curtea de Apel Pitesti.

casa din sibiu pierduta de iohannis

La inceputul sedintei de judecata de miercuri, avocatul Virgiliul Viorel Vulcan a contestat validitatea contractul de reprezentare incheiat intre Rodica Bastea, care este parte in proces, si casa de avocatura care reprezinta interesele familiei Iohannis. Vulcan a sustinut ca acel contract este „o fictiune”, intrucat Rodica Bastea locuieste in Statele Unite ale Americii si nu ar fi putut semna personal respectivul document.

In schimb, reprezentantul casei de avocatura a sustinut ca este vorba de un contract de reprezentare incheiat cu respectarea legii, pe care l-ar putea prezenta decanului Baroului Bucuresti, pentru ca acesta sa-i confirme validitatea in fata instantei.

Instanta a decis ca pana la urmatorul termen, din 28 septembrie, sa-i fie prezentat contractul de reprezentare in discutie. In plus, magistratii au dispus citarea intimatei Rodica Bastea, pentru clarificarea tuturor aspectelor in discutie.

La iesirea de la Curtea de Apel Pitesti, avocatul Virgiliul Viorel Vulcan a afirmat ca asteapta cu nerabdare finalizarea judecarii cauzei.

„Sa terminam odata, de 17 ani bat drumurile cu procesele lui Iohannis. Astept sa se termine odata. (…) Aici sigur se termina”, a declarat avocatul.

El nu s-a declarat surprins ca presedintele Klaus Iohannis nu a fost prezent la proces.

„Nu a venit niciodata, nici cand era primar, nici inspector scolar. Nici nu-mi pun problema sa vina si nici nu am nevoie”, a spus Vulcan.

Contestatia in anulare formulata de familia Iohannis impotriva deciziei instantei din noiembrie 2015, prin care cei doi soti au pierdut un imobil aflat in centrul Sibiului, se judeca la Curtea de Apel Pitesti, conform deciziei din 6 aprilie 2016 a Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

Instanta suprema a admis, pe 6 aprilie, o cerere depusa de familia Iohannis, prin care s-a solicitat stramutarea procesului de la Curtea de Apel Brasov la o alta curte de apel din tara, decizia fiind definitiva.

Potrivit presei locale, Klaus Iohannis reclama in cererea de stramutare faptul ca judecatorii din Brasov nu indeplinesc conditia de independenta si impartialitate, ca urmare a presiunii exercitate de mass-media asupra lor, in cei 10 ani cat a durat procesul.

Astfel, in urma articolelor aparute in presa, Carmen si Klaus Iohannis sustin ca pe plan local s-a creat un curent nefavorabil lor, aspect de natura a afecta, cel putin la nivel de aparenta, impartialitatea judecatorilor.

Carmen si Klaus Iohannis au depus o contestatie in anulare dupa ce au pierdut definitiv la Curtea de Apel Brasov un proces privind un imobil din centrul Sibiului.

Pe 16 noiembrie 2015, presedintele Klaus Iohannis s-a declarat nemultumit de sentinta judecatoreasca prin care a pierdut o casa in Sibiu, punctand ca impreuna cu avocatii sai cauta cele mai bune cai de a o contesta.

La data de 12 noiembrie 2015, Curtea de Apel Brasov a respins un recurs declarat de Klaus si Carmen Iohannis si a mentinut decizia Tribunalului Brasov din mai 2014, prin care a fost anulat un contract de vanzare-cumparare a unui imobil din Sibiu. Imobilul in cauza a facut parte din averea sotilor Maria si Eliseu Ghenea, iar dupa decesul acestora averea a trecut in anii ’70 in proprietatea unei surori a lui Eliseu Ghenea, care insa a decedat fara a avea copii.

Casa de pe strada Nicolae Balcescu din Sibiu, nr. 29, a trecut in proprietatea statului roman, iar in anul 1997 imobilul a fost cumparat de chiriasi. In anul 1999, contractele prin care chiriasii au cumparat casa au fost anulate in instanta, la cererea fiului lui Nicolae Bastea, acesta din urma fiind nepot al sotilor Ghenea. Casa ajunge apoi in proprietatea familiei Iohannis, care a cumparat partea urmasilor lui Nicolae Bastea. Fostii chiriasi au deschis procese in instante, pentru anularea contractelor prin care familia Iohannis a intrat in posesia imobilului din Sibiu, contestand calitatea de urmas de drept al lui Nicolae Bastea.

Sursa: Agerpres

Foto: www.riseproject.ro


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5279