In Romania exista mai multe locuri care sunt renumite pentru puterile lor tamaduitoare, iar unul din acestea ajunge pana la Sibiu. Potrivit efemeride.ro, cercetatorii au descoperit unul dintre aceste locuri in punctul de intalnire al paralelei 45, la jumatatea nordica a globului, cu meridianul 25, ce marcheaza jumatatea Europei. Se pare ca peticul de pamant care incepe pe la Dealul Negru si se intinde pana spre Sibiu atinge perfectiunea.
Astfel ca, nu intamplator sunt renumite statiunile Calimanesti, Caciulata, Olanesti, Govora. Se spune ca bolnavii care se „incarca” o vreme aici cu energie se pot vindeca si fara curele de apa.
Izvorul tamaduitor de la Izbuc
In judetul Bihor, la Manastirea Izbuc salasluieste un izvor cu apa tamaduitoare. Firicelul de apa izvoraste chiar in incinta lacasului. Curge intermitent, la intervale de 15-30 de minute, si se transforma in leac vindecator in Vinerea Luminata. Oricat de grava ar fi suferinta cuiva, la Izbuc isi gaseste alinarea.
Crucea de la Coslogeni
Tinutul Dobrogei e bogat in locuri facatoare de minuni. Unul e Schitul Crucii de la Coslogeni. Multi bolnavi si-au gasit vindecarea, cei ce nu puteau vorbi au primit grai, orbii si-au recapatat vederea. In timp, Sfanta Cruce a crescut in inaltime si, numai Dumnezeu stie cum, la zi mare, Crucea se umple de mir.
Manastirea armeneasca de la Hagigadar
Putina lume stie ca in Romaniai exista o singura manastire armeneasca si aceea se afla in apropierea orasului Suceava, la Hagigadar. Credinciosii stiu insa ca aici se implinesc si cele mai ascunse dorinte. Dar pentru aceasta trebuie sa urci dealul manastirii in genunchi, sa inconjori biserica de trei ori, apoi sa mergi la preot pentru a-ti citi rugaciunile.
Troita de la Ionesti
Satul Ionesti, din judetul Arges, pozitionat intre Pitesti si Rosiorii de Vede, este deja foarte cunoscut pentru miracolele infaptuite in fata renumitei sale Troite. Desi indelung controversate, miracolele din acest lacas sfant nu pot fi nicicum contestate.
Schitul Satra Pintii
Schitul Satra lui Pintea sau Satra Pintii, cum i se spune in Tara Lapusului, are izvoarele facatoare de minuni pazite de un munte sfant si o fantana cu apa tamaduitoare de pe vremea haiducului Pintea. Batranii povestesc cum apa se facea odata „ca untu’” si vindeca orice boala a celor ce veneau in lacasul de langa Targu Lapus.
Pestera Muierilor
Unul dintre cele mai fascinante monumente ale naturii de pe teritoriul tarii noastre, situat in comuna Baia de Fier din judetul Gorj, scobit de vreme in pantecele muntelui de calcar de langa raul Galbenul, este Pestera Muierilor. Vorbeste lumea ca in acest loc s-ar vindeca boli si s-ar infaptui miracole. S-a auzit despre aceasta bijuterie din piatra peste mari si tari, caci umbla zvonul ca in interiorul ei femeile ce nu pot avea copii capata darul procreerii. Mai mult, cum pasesti inauntru, de esti obosit, prinzi vigoare si chef de viata. Astmul, diabetul, reumatismul, depresia, insomnia, dereglarile hormonale dispar ca prin minune dupa cateva ceasuri in Pestera Muierilor. Se mai spune ca si cele mai puternice farmece de dragoste si de moarte se fac cu apa care se prelinge pe stalactitele din pestera.
Crucile „de leac” de la Dervent
Pe malul drept al Dunarii, aproape de paradisul antic de la Vicina, din cetatea „Pacuiul lui Soare”, se inalta cu semetie un loc incarcat cu o puternica forta spirituala, Manastirea Dervent. Se spune ca pe aceste meleaguri s-ar fi savarsit fapte miraculoase. Credinta celor ce s-au rugat la „crucile de leac” le-a adus vindecarea, lasand in urma carjele, ca marturie a tamaduirii lor. Unii au marturisit chiar in declaratii oficiale, in fata autoritatilor, felul in care si-au gasit leacul. Nu e nimic altceva decat puterea slujbelor speciale si a Moliftelor Sfantului Vasile cel Mare, rostite cu mult har de preotii manastirii. Pana si animalele si-au gasit vindecarea aici, iar apa din Izvorul Sfantului Andrei a ajutat nevazatori sa vada lumina zilei. Minunile de la Dervent dovedesc fara strop de indoiala ca Dumnezeu a intins aripi de ingeri asupra acestui loc, caci orice credincios ce a pasit o data pragul manastirii simte nevoia launtrica de a reveni iar si iar.
Coltul Chiliilor
Dupa un urcus anevoios, ce parca nu te lasa sa renunti la visul de a atinge varful muntelui, ajungi intr-o poiana luminata, in mijlocul careia tasneste un izvor. Fara sa-i cunosti puterile miraculoase, sorbi insetat un caus de apa proaspata si rece si simti ca ceva s-a schimbat in interiorul trupului tau. Poate ca de aceea pelerinajul spre Piatra Mica din Zarnesti a devenit in timp una dintre cele mai importante procesiuni ortodoxe pentru aducerea ploii.
Dumnezeu nu a lasat niciodata asteptarile credinciosilor fara raspuns dupa ce au pasit in lacasul spiritual scobit in inima muntelui, in piatra. Noua cruci incadreaza drumul spre Coltul Chiliilor, unde se afla o pestera ce ascunde o bisericuta deosebita. Si se pare ca, pe langa apa izvorului de afara, chiar frigul din interiorul pesterii contribuie la vindecarea sufleteasca si trupeasca.
Icoane facatoare de minuni
Iata unde se afla unele icoanel facatoare de minuni din Romania: Manas-tirea Hodos-Bodroga€¯din jud. Arad, Schitul Cetatuia din jud. Arges, Biserica Vovidenia din jud. Bacau, Manastirea Gorovei din jud. Botosani, Bisericile Coltea, Doamnei, Gradina Icoanei si Buna Vestire din Bucuresti, Manastirea Calugara din Caras Severin, Manastirea Dalhauti din Focsani, Manastirea Nicula din Cluj, Manastirea dintr-un lemn din Valcea, Biserica Madona Dudu din Dolj, Manastirea Adam din Galati, Biserica Letca Noua din Giurgiu, Manastirea Golia din Iasi, Manastirile Caldarusani si Pasarea din Ilfov, Manastirea Dragomiresti din Maramures, Manas-tirea Icoanei din Neamt, Manastirea Pissiota din Prahova, Manastirea Bixad din Satu Mare, Manastirea Stramba din Salaj, Manastirea Rasca din Suceava, Manastirea Pantelimon din Teleorman.
Mana Sfantului Ciprian
Se intampla sa treci pe langa Biserica Zlatari fara sa stii macar ce comoara ascunde: mana Sfantului Ciprian, ocrotitorul de vraji si blesteme. Moastele sfinte se odihnesc de sute de ani intr-o racla de sticla si reprezinta pavaza lacasului de cult si a celor ce ii trec pragul. Se spune ca aici Moliftele Sfantului Vasile sunt mai puternice ca oriunde, ca nicaieri altundeva nu poti gasi mai degraba ajutorul divin la necaz.
Sursa: efemeride.ro