CULTURA

Banatul si Voivodina serbeaza cu Junii Sibiului!

Banatul si Voivodina serbeaza cu Junii Sibiului!

Banatul si Voivodina serbeaza cu Junii Sibiului!2

Cele sapte decenii de existenta ale Ansamblului Folcloric Profesionist ‘Cindrelul—Junii Sibiului’ (patronat de catre Consiliul Judetean Sibiu) vor fi celebrate, in aceasta saptamana, prin spectacole extraordinare sustinute in Timisoara si Satu Nou.

Prietenia sibienilor cu timisorenii este fapt recunoscut de multi ani, caci ardeleanu’ e frate cu banateanu’, si cum romanii sunt mereu impreuna in clipe de sarbatoare, Junii Sibiului urca pe scena festivalului ‘Traditii la romani’, in data de 8 octombrie 2014, in Sala Capitol a Filarmonicii Banatul din Timisoara.

Din program fac parte renumite suite coregrafice si momente solistice in interpretarea sibienilor Daniel Rosalim, Adrian Neamtu, Codruta Rodean, Razvan Nastasescu, dar si a colaboratorilor din tara: Andreea Haisan, Nicu Mata, Gabriel Dumitru si Paul Ananie.

Junii serbeaza cei 70 de ani de activitate alaturi de Ansamblurile gazda ‘Banatul’ si ‘Timisul’ si invitatii ‘Muresul’ si ‘Maria Tanase’. Nu lipsesc solistii de renume ai muzicii populare romanesti: Tiberiu Ceia, Elena Jurjescu Todi, Luca Novac, Leontina Pop, Dorina Oprea, Dorina Grad, Mariana Ionescu Capitanescu, Constantin Enceanu, Carmen Popovici Dumbrava, Ramona Vita, Adrian Stanca, Stana Stepanescu, Ciprian Pop.

In data de 9 octombrie 2014, Junii Sibiului trec granita la fratii romani din Satu Nou, Voivodina. Cantecele si jocurile populare vor rasuna incepand cu orele 20.00, pe scena Salii Sportive. Aceasta este cea de-a treia intalnire a Junilor Sibiului cu comunitatea romanilor din Banatul Sarbesc, dupa deplasarile din 2007 si 2012.

Ansamblul participa cu o delegatie formata din 50 persoane, sub conducerea muzicala a lui Gabriel Popescu; coregraf si manager, Silvia Macrea.

Spectacolele fac parte din seria de evenimente dedicate anului aniversar 2014 — ce marcheaza 70 de ani de la infiintarea primei formatii de dansuri populare din Romania: ‘Junii Sibiului’.

Proiectul Aniversare ‘Junii Sibiului’ — 70 de ani este cofinantat de Consiliul Local Sibiu prin Primaria Municipiului Sibiu, pe agenda culturala 2014.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5275