ACTUALITATE

Bancherii, prima victorie in privinta legii darii in plata. Amendament important scos din lege

Bancherii, prima victorie in privinta legii darii in plata. Amendament important scos din lege

Bancile au reusit sa isi impuna punctul de vedere in privinta legii darii in plata, in privinta unuia din cele mai dezbatute amendamente si anume scoaterea programului Prima Casa de sub incidenta legii.

constructie casa sibiu

Deputatii din Comisia juridica au decis, marti, in unanimitate, amendarea legii darii in plata pentru a scoate programul Prima Casa de sub incidenta actului nomativ si pentru a creste plafonul de la 150.000 la 250.000 de euro.

Articolele in acest sens au fost votate in sedinta Comisiei juridice de marti, urmand ca, la finalul dezbaterilor, proiectul de lege sa fie votat in ansamblu.

Citeste si Viceguvernatorul BNR, la ULBS: ”Singurul sistem bancar care imparte riscurile este cel islamic”

Comisia juridica a decis saptamana trecuta ca raportul asupra legii darii in plata sa fie dat marti, 5 aprilie, decizia fiind luata dups mai bine de trei ore si jumatate de dezbateri generale, in care initiatorii au pledat pentru impartirea riscului intre banci si consumatori, iar BNR a subliniat pericolele legii.

Initiatorul legii darii in plata, Daniel Zamfir, a sustinut, joi, la dezbaterea comisiei juridice privind actul normativ, ca acesta a avut parte de o„campanie virulenta de intoxicare”, in timp ce viceguvernatorul BNR Florin Georgescu a invocat „riscul de prejudiciere a sistemului bancar”.

Potrivit proiectului adoptat, legea se va aplica si celor care sunt in proces de executare silita.

Scoaterea programului Prima Casa din legea darii in plata a generat dezbateri aprinse in Comisia juridica, BNR si MFP sustinand excluderea programului din textul legii, in timp ce initiatorul propunerii legislative, Daniel Zamfir, le-a cerut colegilor sa ia act de un nou amendament potrivit caruia dispozitiile prezentei legi a darii in plata ”nu afecteaza garantiile statului roman acordate pentru Prima Casa”, afirmand ca adoptarea amendamentului ar permite continuarea programului Prima Casa.

Votul in plen este asteptat a fi dat miercuri, Camera Deputatilor fiind for decizional.

 Sursa: Mediafax


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5309