SOCIAL

Bazinul Olimpia din Sibiu a fost inchis! Securitatea si igiena printre problemele majore!

Bazinul Olimpia din Sibiu a fost inchis! Securitatea si igiena printre problemele majore!

Bazinul Olimpia din Sibiu a fost inchis! Securitatea si igiena printre problemele majore!2

Inspectorii Comisariatului Judetean pentru Protectia Consumatorului (CJPC) Sibiu au dispus, marti, inchiderea Bazinului Olimpia, unde o fetita de zece ani s-a accidentat la antrenamentele de inot, dupa ce au constatat probleme majore privind securitatea si igiena.

Potrivit unui comunicat de presa transmis, marti, de reprezentantii CJPC Sibiu, inspectorii s-au autosesizat in cazul fetitei accidentate la Bazinul Olimpia in timpul antrenamentelor de inot si au facut un control la unitatea respectiva, fiind descoperite probleme majore si abateri de la legislatia in vigoare.

Conform acestora, in bazin nu exista montata la nivelul apei o bara de sustinere, iar pardoseala si peretii sunt deteriorati. In acelasi timp, au fost descoperite probleme legate de lipsa de igiena in grupurile sanitare si vestiare.

Reprezentantii CJPC mai spun ca sunt necesare reparatii curente in incinta bazinului deoarece scarile de acces la turnul de sarituri sunt deteriorate si sunt rupte pe alocuri, iar peretii acestuia au tencuiala desprinsa.

„Aceste conditii improprii desfasurarii activitatii sportive pot afecta viata, sanatatea sau securitatea consumatorilor. In consecinta, Clubul Sportiv Municipal a fost sanctionat contraventional si s-a dispus oprirea temporara de la prestarea serviciilor pana la remedierea deficientelor constatate”, mai spun reprezentantii CJPC.

Acestia au precizat ca „oprirea temporara de la prestarea serviciilor” inseamna, de fapt, inchiderea bazinului, nu doar sistarea antrenamentelor sportive.

Bazinul Olimpia era deschis, pana in prezent, in fiecare dupa-amiaza si publicului larg pentru inot, sauna, masaj si sala de forta, activitati care nu vor mai putea fi desfasurate.

Oricum, vineri, Bazinul Olimpia era programat sa se inchida pentru toata luna august pentru igienizarea anuala.

In urma cu o saptamana, in timpul antrenamentului de inot la bazinul Olimpia din Sibiu, o fetita de zece ani a cazut de la trambulina, de la o inaltime de aproximativ cinci metri, si s-a lovit de marginea bazinului, accidentandu-se grav.

Potrivit medicilor de la Spitalul de Pediatrie Sibiu, unde a fost internata fetita, aceasta a suferit multiple fracturi, intre care fractura de col femural, tripla fractura de bazin si fractura de mandibula, si a fost operata.

Vineri, parintii fetitei au sustinut o conferinta de presa in care au reclamat ca fiica lor si colegii acesteia nu erau supravegheati.

„A urcat si a cazut de la balustrada. Copiii nici nu au voie la trambulina pentru ca ei fac inot de performanta, nu sarituri. Erau doar cinci copii. Oare nu trebuia sa fie cineva cu ei? Face de doi ani inot, doua ore pe zi. Nici nu stiu cum a cazut. Normal, nu au voie aici, nu trebuia sa ii lase. Fata mea face inot, nu sarituri. Nu avea voie sa urce aici. Cineva trebuia sa aiba grija de copii, sa nu ii lase sa urce acolo. A cazut de la o inaltime de cinci metri, instructorii nici nu au vazut ce s-a intamplat, au vazut copiii, copiii au mers la cabinetul medical si au scos-o din apa”, afirma Marin Dinca, tatal fetitei.

La randul sau, mama fetitei, Loredana Tanase, spunea ca accidentul s-a produs cu un sfert de ora inainte de finalizarea antrenamentului de inot:

„Cu un sfert de ora inainte de terminarea orei respective am fost sunata sa ma duc, ca nu e nimic rau. De fapt, atunci nimeni nu si-a dat seama cat de grav era. Acum am inteles ca ar exista o filmare si ca ar fi fost impinsa de un copil. Momentan, vreau sa reusim sa o punem pe picioare”.

Parintii au depus o reclamatie la Clubul Sportiv Municipal Sibiu, in subordinea caruia se afla Bazinul Olimpia, si urmeaza sa depuna plangere la Parchet impotriva antrenoarelor, pentru neglijenta.

Politia Judeteana Sibiu s-a autosesizat si a deschis o ancheta in acest caz.

Purtatorul de cuvant al Clubului Sportiv Municipal Sibiu, Dan Magos, declara, sambata, ca cele doua antrenoare acuzate in cazul fetitei accidentate sunt singurele care predau inot si sunt angajate din 2007.

Potrivit acestuia, cele doua antrenoare de la sectia inot au obtinut in acest an trei medalii la competitii nationale de profil cu unul dintre elevii antrenati.

Referitor la bazinul unde a avut loc accidentul, Dan Magos preciza ca acesta fost dat in folosinta in 1979, cu ocazia Cupei Europene la sarituri.

„La vremea respectiva a fost cel mai modern si mai bine dotat din sud-estul Europei. O perioada foarte lunga de timp, pana la renovarea bazinelor de la Bucuresti si Bacau, a fost singurul bazin olimpic de sarituri functional din tara. In urma cu o saptamana a gazduit Campionatul National de Sarituri pentru juniori”, afirma Dan Magos.

El spunea, insa, ca bazinul nu mai ofera conditii foarte bune si ar trebui demolat complet si refacut din temelii.

„Acest bazin nu necesita reparatii, ca ar fi inutile. Ar trebui demolat complet si refacut din temelii. Pana acum s-au alocat bani doar pentru reparatii de urgenta, insa sunt inutile: daca repari ceva se strica in alta parte”, adauga Dan Magos.

Luni, Magos declara ca ancheta in cazul fetitei accidentate a fost finalizata.

„A fost in primul rand o neglijenta a celor doua antrenoare, este foarte clar. De aici decurg toate consecintele care vor urma: incepand de la sanctiune pecuniara si putand ajunge pana la desfacerea contractului de munca”, afirma Dan Magos.

Potrivit acestuia, accidentul s-a produs dupa ce un coleg de antrenament a impins-o pe fetita de zece ani de la trambulina, in joaca.

„Copiii sunt cuminti, pana la urma a fost o joaca, o joaca nevinovata care a dus la aceste consecinte grave”, spunea Dan Magos, precizand ca dosarul cu rezultatele anchetei va fi trimis la Ministerul Tineretului si Sportului, institutie in subordinea careia se afla Bazinul Olimpia.

Intre timp, fetita ranita se afla in continuare internata in spital, unde a fost operata si va urma tratament de recuperare. Ea le-a spus parintilor ca doreste sa continue antrenamentele de inot, in pofida accidentului pe care l-a suferit.

In schimb, mai multi parinti ai copiilor care fac inot la bazinul respectiv sunt hotarati sa nu isi mai lase copiii la antrenamente.

Bazinul Olimpia poarta urmele trecerii anilor si a lipsei de investitii: vestiarele au dotari invechite, dulapuri stricate si cu vopseaua scorojita, tribuna este rareori folosita de teama sa nu se surpe si peste tot sunt urme de igrasie si mucegai.

Sursa: mediafax.ro


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5279