ADMINISTRATIE

Bilantul GHISEULUI UNIC de la Consiliul Judetean Sibiu!

Bilantul GHISEULUI UNIC de la Consiliul Judetean Sibiu!

Bilantul GHISEULUI UNIC de la Consiliul Judetean Sibiu!2

In primele doua luni de functionare ale Ghiseului Unic, deschis la Consiliul Judetean Sibiu la data de 1 iunie 2014, au fost depuse cereri pentru 120 de avize. Unele dintre ele sunt deja rezolvate favorabil, iar celelalte se afla in termenul legal de solutionare.

Avizele au fost solicitate de catre: Primaria Comunei Blajel (9 avize), Consistoriul Evanghelic Districtual C.A. Medias (3 avize), Primaria Comunei Boita (3 avize), Primaria Comunei Orlat (1 aviz), Primaria Comunei Sadu (5 avize), Primaria Comunei Valea Viilor (4 avize) si Consiliul Judetean Sibiu (95 avize).

Printre lucrarile pentru care au fost cerute avize se numara cele pentrualimentare cu apa, reabilitari cladiri, canalizare si extindere retele de canalizare si apa, centre medico-sociale, sau lucrarile incluse in proiectele strategice ale Consiliului Judetean.

Conceptul de „Ghiseu Unic” a fost implementat la initiativa Presedintelui Consiliului Judetean Sibiu, Ioan Cindrea, intr-un proiect comun cu Institutia Prefectului si Camera de Comert Industrie si Agricultura Sibiu.

”Dorim ca prin acest concept nou, pe care l-am demumit si ”administratie prietenoasa”, sa scurtam la minim timpul de asteptare pentru obtinerea avizelor prin eliminarea deplasarilor la fiecare institutie in parte.

Nu exista investitor sau cetatean care sa nu-si doreasca rezolvarea cat mai rapida a cererilor catre zona administrativa.

Ei bine, prin acest Ghiseu Unic timpul de obtinere a avizelor este de maxim 15 zile, ceea ce scurteaza apoi obtinerea autorizatiilor cu pana la doua luni”, declara Ioan Cindrea, presedintele Consiliului Judetean Sibiu.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5349