TURISM

Biserica de gheata din judetul Sibiu, sfintita la peste 2.000 de metri altitudine

Biserica de gheata din judetul Sibiu, sfintita la peste 2.000 de metri altitudine

Biserica de Gheata,  de la Balea Lac a fost sfintita de un sobor de patru preoti, la peste 2.000 de metri altitudine, in Muntii Fagaras. Biserica din judetul Sibiu este unica in Romania, fiind singura biserica ecumenica din tara, unde au loc slujbe de cununie si de botez  pentru orice cult.

sfintire biserica de gheata, balea lac, sibiu

Sursa Foto: hotelofice.ro

„La slujba au fost prezenti patru preoti de la patru confesiuni diferite: romano-catolica, greco-catolica, greco-catolica si ortodoxa. Preotii au subliniat faptul ca ei binecuvanteaza biserica, pe principiul ca omul sfinteste locul”, a declarat, pentru AGERPRES, Lidia Badila, purtatoarea de cuvant a complexului de gheata de la Balea Lac.

Potrivit Lidiei Badila, deja au fost programate doua botezuri si o cununie, in Biserica de Gheata de la Balea Lac. Pe cinci martie va avea loc botezul unui copil, al unei familii de romani etnici maghiari care doresc ca acest eveniment unic să aibă loc intr-o biserica cum nu mai este alta la noi in tara.

Cu o capacitate de 50 de locuri, Biserica de Gheata are bancute de gheata, acoperite cu lemn, pe care pot sta oamenii si are sculptat si un altar de gheata.

Cei care doresc doar sa viziteze inedita biserica, dar si Hotelul de Gheata, singurul de acest fel, aflat in apropierea lacasului de cult, trebuie sa achite o taxa de 15 lei, de persoana. Pentru a ajunge insa la Biserica de Gheata, turistii trebuie sa urce la 2.000 de metri, cu telecabina. Un drum dus-intors cu telecabina costa 60 de lei, de persoana.

Construita pentru al zecelea an consecutiv, Biserica de Gheata de la Balea Lac este o copie mai mica a bisericii sasesti din satul sibian Malancrav.
In iarna 2008-2009, insusi Mitropolitul Ardealului, IPS Laurentiu Streza, a binecuvantat Biserica de Gheata.

Sursa: Agerpress


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5309