EVENIMENT

Buretele ”ucigas” din Colectiv, produs de o firma din Sibiu

Buretele ”ucigas” din Colectiv, produs de o firma din Sibiu

Buretele din clubul bucurestean Colectiv care a luat foc si din cauza caruia 64 de persoane au murit, in urma incendiului de anul trecut, este produs de o firma din Sibiu. Potrivit marturiei celui care a executat lucrarile de renovare la club, varianta de burete aleasa de patroni era cea mai ieftina de pe piata.

lumanari Club_Colectiv

Potrivit rechizitoriului intocmit de anchetatori, patronii clubului Colectiv au ales un tip de burete despre care Stefan Andras Suto, proprietarul firmei Luxory Media SRL care a efectuat lucrarile de renovare la clubul Colectiv sustine ca ”in fisa tehnica a produsului nu se regasesc detalii privind ignifugarea, dar in catalogul audio-tech exista trecut la rezistenta la foc ceva de genul: MV.ESV 302, care nu stiu ce inseamna”. Acesta a mai adaugat faptul ca ”buretele pe care l-am aplicat pe tavan si pe peretele dinspre strada Verzisori este cumparat de la SC Superbal, producatorul fiind Eurofom Sibiu, dimensiune foaie 2000x1000x30 mm, are fata lisa si are codul de produs N 2138”.

Stefan Andras Suto le-a mai declarat procurorilor ca patronii clubului sunt cei care au optat pentru folosirea de materiale mai ieftine neignifuge, respectiv placi din poliuretan debitat drept neignifugate.

Procurorii de la Parchetul General au finalizat ancheta in dosarul Colectiv, urmand ca in scurt timp cei trei patroni ai clubului sa fie trimisi in judecata.

Sursa: Agerpres


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5309