POLITICA

Candidatul PNL pentru CJ Sibiu, criterii de integritate cu suspiciuni de conflict de interese

Candidatul PNL pentru CJ Sibiu, criterii de integritate cu suspiciuni de conflict de interese

conducerea pnl sibiu

PNL Sibiu si-a desemnat candidatul pentru functia de presedinte al Consiliului judetean, in persoana actualului consilier Daniela Cimpean, care doreste sa fie o replica de “integritate, intelepciune si echilibru” la actuala conducere asigurata de Ioan Cindrea (PSD), condamnat cu suspendare, pentru conflict de interese.

Doar ca, asupra Danielei Cimpean planeaza aceleasi suspiciuni pentru care Cindrea a fost condamnat: conflict de inetrese, acuzatie pedepsita cu inchisoare de 1-5 ani. Speta este insa diferita. Daca actualul presedinte al CJ a fost condamnat pentru ca si-a angajat sotia la cabinetul parlamentar, potrivit ancheteonline.ro, Daniela Cimpean ar fi achetata de Agentia Nationala de Integritate (ANI) pentru ca, in calitate de avocat, folosindu-se de functia de consilier judetean, a incasat mari sume de bani in urma unui contract de asistenta juridica, incheiat cu angajati ai CJ Sibiu, aflati in conflict de munca cu Consiliul judetean. Avocata Daniela Cimpean a asigurat asistenta juridica angajatilor Filarmonicii Sibiu, institutie culturala aflat in subordinea CJ, pentru asa zise restante financiare. In acelasi timp, ea indeplinea functia de consilier judetean, presedinte al comisiei de cultura din cadrul CJ, dar si membru in consiliul de administratie al Filarmonicii. Mai mult, Daniela Cimpean, a participat, a propus si chiar a influentat luarea unei decizii in favoarea angajatilor Filarmonicii (pe care ii reprezenta in instanta), in cadrul unei sedinte a comisiei de cultura din cadrul CJ. Daniela Cimpean a propus si a sustinut marirea bugetului Filarmonicii Sibiu, pentru acoperirea asa ziselor restante financiare, ea vand un interes personal si patrimonial in aceasta speta, au dezvaluit jurnalistii de la ancheteonline.ro.

Daniela Cimpean: Adversari politici rau-intentionati

Liderul PNL Sibiu sustine insa ca ancheta respectiva „pleaca de la o plangere rau intentionata facuta, cel mai probabil, de adversari politici”. In punctul de vedere exprimat pentru esibian.ro, Cimpean mai spune ca a solicitat ANI sa lamureasca lucrurile. „Nu exista nicio pozitie oficiala formulata de ANI cu privire la suspiciunea de conflict de interese. Mai mult decat atat, am solicitat ANI sa formuleze o pozitie oficiala tocmai pentru a preintampina demersuri denigratoare din partea adversarilor politici”.

Prima femeie sef la CJ

PNL Sibiu si-a desemnat, la finalul saptamanii trecute primii candidati pentru alegerile locale din 5 iunie. „PNL Sibiu este prima organizatie din tara care a desemnat o doamna pentru functia de presedinte la Consiliul Judetean. Mesajul PNL este unul foarte clar si ferm pentru Sibiu”, a declarat co-presedintele PNL Sibiu, Raluca Turcan. In opinia acesteaia, Consiliul Judetean Sibiu prin Daniela Cimpean poate avea:

1) integritate si respectarea legii, nu condamnari definitive si ramaneri pe functii cu grave acuzatii de incalcare a legii

2) profesionalism

3) mandat in serviciul public, nu un mandat pentru clientela de partid,

PNL da un mesaj de deschidere, intelepciune si echilibru.

„Organizatia PNL Sibiu si-a stabilit ca impreuna cu sibienii, sa obtina cel mai mare numar de consilieri sa poata desemna presedintele Consiliul Judetean iar profesionalismul si implicarea noastra sa fie pus in slujba sibienilor. Decizia a fost luata in unanimitate cu angajamentul de sprijin din partea fiecarui membru PNL, din partea fiecarui sibian care-si doreste calitate si corectitudine in fruntea Consiliului Judetean”, a adaugat Raluca Turcan.

Candidati pentru Medias si Avrig

Tot la finalul saptamanii trecute, PNL Sibiu a anuntat si numele celor care vor intra in lupta electorala in doua din orasele judetului. Astfel, deputatul Gheoghe Roman va candida la Medias, iar Adrian David va incerca sa il detroneze pe Arnold Klingeis, la Avrig.

 

 


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5349