ECONOMIE

Care este banca din Romania cu cele mai mari comisioane la interogarea soldului la ATM

Care este banca din Romania cu cele mai mari comisioane la interogarea soldului la ATM

grafic cu comisioanele bancilor In goana de a acoperi golul lasat de creditarea redusa si, implicit, mai putin bani veniti din dobanzi, majoritatea bancilor din Romania au ajuns sa perceapa comisioane foarte mari pentru propriii clienti, la interogarea soldului sau retragerea banilor de la ATM, scrie zf.ro.

Potrivit Ziarului Financiar, uneori aceste comisioane nu sunt justificate de costuri pe care bancile le-ar avea cu operatiunile respective. Bancile percep comisioane chiar si de 0,25% din valoarea operatiunii pentru retragerile de numerar de la ATM-urile proprii, in timp ce pentru tranzacţiile efectuate de clienti la bancomatele altor banci au ajuns sa afiseze comisioane si de 1%. Nici consultarea soldului contului curent la bancomat nu mai este gratuita decat in cazul unui numar restrans de banci. Comisionul pentru aceasta operatiune simpla poate fi si de 2 lei in anumite cazuri.

Dintre bancile din Romania, doar una singura nu percepe comision la retragere si interogare a soldului: ING. La Banca Transilvania retragerea de numerar este gratuita, insa interogarea soldului este taxata cu 0,3 lei.
De partea cealalta, cele mai mari comisioane le are BRD-ul. Un client BRD care doreste sa scoata bani de la un ATM al bancii va fi taxat cu 0,2% din suma ridicata si minim 0,5 lei, in timp ce pentru a vedea cati bani mai sunt pe card, fiecare interogare este taxata cu 0,5 EURO.

Sursa: zf.ro


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5275