DIVERTISMENT

Carmen Iohannis s-a inscris la Maratonul Sibiu. Alearga pentru o cauza nobila

Carmen Iohannis s-a inscris la Maratonul Sibiu. Alearga pentru o cauza nobila

Prima Doamna a Romaniei, Carmen Iohannis a raspuns invitatiei de a alega la semimaratonul caritabil organizat de Fundatia Comunitara din Sibiu la sfarsitul acestei luni si la care s-au inscris peste 2600 de sibieni.

iohannis-si-carmen-11Cauza pentru care sotia presedintelui Klaus Iohannis va intra in cursa este ajutorarea copiilor prematuri din cel mai mare spital public din judet, unde este nevoie de achizitionarea unui aparat de respiratie, a declarat marti, Ioana Pasc, coordonator comunicare Fundatia Comunitara..

„Doamna Carmen Iohannis alearga pentru ‘Dam startul in viata’. O sa alerge la stafeta 4 ori 5 kilometri”, a spus Ioana Pasc.

Contactata de corespondentul AGERPRES, medicul neonatolog Livia Ognean, cea care a reusit sa puna in practica proiectul „Dam startul in viata” pentru ajutorarea copiilor prematuri internati in Spitalul Clinic Judetean de Urgenta din Sibiu, a declarat: „Cred ca nimic nu e mai important decat ca o personalitate realizeaza ca viata e importanta, ca prematurii au nevoie de ajutor si sa se implica in campanii de genul acesta. Mi se pare mai mult decat evident. Am fost uimita cand am aflat, pentru ca intr-adevar inseamna foarte mult. Noi ne-am propus ca dupa semimaraton sa putem cumpara un aparat de ventilatie, un aparat de respiratie, care inseamna viata, in valoare de 70.000 de lei”.

Carmen Iohannis face sport destul de des. Sotia presedintelui Iohannis obisnuieste sa alerge cu elevii sai de la Colegiul National „Brukenthal” din Sibiu. De trei ori pe saptamana aceasta se antreneaza jucand tenis, la un club privat din Sibiu, apartinand finului Marius Vecerdea.

De asemenea, de curand, Prima Doamna a participat la un atelier de pictura alaturi elevii clasei la care este diriginta.

Sursa: Agerpres


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5309