DIVERTISMENT

Castelul lui Dracula, scos la vanzare. Vezi suma pentru care poate fi cumparat

Castelul lui Dracula, scos la vanzare. Vezi suma pentru care poate fi cumparat

Una din cele mai cunoscute atractii turistice din Romania este scoasa la vanzare. Potrivit revistei americane ”Fortune”, Castelul Bran sau Castelui lui Dracula, cum este cunoscut in toata lumea, valoreaza aproximativ 60 milioane de euro.

Fortareata, care are 57 de dormitoare, se afla in Bran, in provincia istorica Transilvania, si este una dintre principalele destinatii turistice din tara, atragand circa 560.000 de vizitatori pe an. Motivul pentru care atrage turistii este presupusa lui legatura cu contele Dracula si cu personajul istoric care a inspirat legenda, domnitorul Vlad Tepes (sec. al XV-lea). Majoritatea specialistilor sustin ca Vlad Tepes nu a locuit niciodata in aceasta fortareata, aflata intre fostele principate Valahia si Transilvania, dar legenda si oportunitatile de afaceri pot mai mult decat istoria stiintifica, iar intreaga faima a locului se datoreaza conditiei sale de castel al lui Dracula. Lucrurile cunosc aceasta fateta datorita romanului scriitorului Bram Stoker, care a publicat, in 1897, la Londra, romanul „Dracula, vampirul din Carpati”. Varsta avansata a proprietarilor – de aproximativ 70 de ani – reprezinta motivul vanzarii, dupa cum explica revista „Travel + Leisure”. Astfel, proprietarii sustin ca nu mai au forta necesara de a adapta castelul la necesitatile secolului al XXI-lea. Din acest motiv, viitorul proprietar va trebui sa reabiliteze camerele castelului si canalizarea pentru apa potabila. Actualii proprietari sunt mostenitorii Reginei Maria a Romaniei din dinastia de Habsburg, care si-au recuperat proprietatea in luna iunie 2009, dupa mai bine de 60 de ani de cand au fost expropriati de Guvernul comunist.

Sursa: Rador

castelul bran

Foto: www.historia.ro


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5279