ACTUALITATE

Cat costa neatentia si cateva borcane goale? Stie o sibianca: 13.000 lei

Cat costa neatentia si cateva borcane goale? Stie o  sibianca: 13.000 lei

Metaodele prin care hotii reusesc sa-si pacaleasca victimele par sa nu aiba limite, la fel insa si naivitatea sibienilor. Cel mai recent incindent de acest fel s-a intamplat marti dupa-amiaza, iar patita a fost o femeie care acum a ramas fara 13.000 lei.

”In 12 februarie, in jurul orei 10,00, in fata unui complex comercial situat pe strada Luptei, din municipiul Sibiu, sibianca a fost abordata de o persoana de sex feminin sub pretextul ca doreste sa cumpere borcane.

In acest context, femeia necunoscuta a fost invitata marti, 16 februarie, in locuinta victimei pentru a-i fi vandute mai multe recipiente. Conform intelegerii, femeia a venit la domiciliul persoanei vatamate, dar nu singura, ci insotita de o alta femeie.

Pentru a achita recipientele, cele doua femei i-au inmanat victimei o bancnota de 500 lei, solicitand rest, dupa care, in timp ce una dintre femei i-a distras atentia, cealalta a sustras banii”, potrivit politistilor sibieni.

Dupa plecarea celor doua necunoscute, victima a constatat ca femeile au sustras suma de aproximativ 13.000 lei.

Cand si-a dat seama ce s-a intamplat, sotul femeii a mers la Politie. Din declaratia victimei se pare ca cele doua necunoscute au varsta de aproximativ 35 – 40 de ani, inaltime de 1,55 – 1,60 m, par castaniu. Una dintre ele are constitutie slaba si era imbracata in pantaloni de tip legging maro, geaca neagra din fas si purta cizme negre. Cealalta are constitutie solida si purta o bluza groasa, vesta, pantaloni si cizme negre.

Politistii continua cercetarile in vederea identificarii celor doua femei si recuperarii prejudiciului.

Sfatul politistilor: Atentie cui permiteti accesul in imobil!

Recomandam in acest context cetatenilor, in special persoanelor varstnice, sub niciun pretext sa nu permita accesul in imobil persoanelor necunoscute. Infractorii sunt inventivi si sub diferite pretexte va castiga increderea ca sunt de buna credinta. Cele mai frecvent utilizate metode sunt:

  • metoda „falsul angajat” prin care infractorii pretind ca sunt reprezentanti ai unor companii de gaz, apa sau electricitate;
  • metoda „deratizare” care presupune oferirea unor servicii de acest gen de catre falsi  angajati ai unor firme cu acest profil sau
  • metoda „strainul” utilizata de regula de infractorii care motiveaza ca nu sunt din localitate, folosind ca pretext faptul ca au o urgenta medicala si nu au bani romanesti asupra lor, solicitand in acest mod victimelor sa le schimbe sumele de bani in valuta. Astfel, reusesc sa ia banii lasand in schimb drept garantie o geanta in care afirma ca se afla valuta sau bunuri de valoare promitand ca se vor intoarce.

furt de bani


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5279