SOCIAL

Cat de mult iubeste Iohannis Sibiul! L-a promovat la Vatican, la intalnirea cu Papa Francisc

Cat de mult iubeste Iohannis Sibiul! L-a promovat la Vatican, la intalnirea cu Papa Francisc

iohannis-si-papa

Presedintele Klaus Iohannis a demonstrat inca odata cat de mult iubeste Sibiul, orasul pe care l-a condus timp de 14 ani. In timpul intrevederii pe care a avut-o cu Papa Francisc, la Vatican, fostul primar al Sibiului i-a daruit acestuia o gravura cu Piata Mare si i-a adresat o invitatie de a vizita Romania.

Potrivit unui comunicat de presa al Administratiei Prezidentiale, presedintele Klaus Iohannis a fost primit in audienta de catre Sanctitatea Sa Papa Francisc, dupa care s-a intalnit cu Eminenta Sa Cardinalul Pietro Parolin, Secretar de Stat.

”In cursul acestor intalniri deosebit de cordiale, care au avut loc in ziua aniversarii a exact 25 de ani de la restabilirea relatiilor diplomatice, au fost discutate relatiile dintre Romania si Sfantul Scaun. De ambele parti a fost exprimata satisfactia deosebita cu privire la caracterul excelent in care s-au dezvoltat aceste relatii in ultimii 25 de ani. S-a reafirmat, totodata, interesul reciproc pentru dezvoltarea in continuare a dialogului si a cooperarii bilaterale, cu accent pe domenii precum promovarea libertatii religioase, dialogul interreligios si combaterea fundamentalismului. A avut loc, de asemenea, si un schimb de opinii pe teme internationale de actualitate”, se precizeaza in comunicat.

Administratia Prezidentiala anunta ca presedintele Romaniei i-a adresat Sanctitatii Sale invitatia de a vizita Romania.

”Invitatia a fost acceptata cu placere, data vizitei urmand a fi convenita ulterior pe canale diplomatice”, se mai mentioneaza in comunicatul oficial transmis la finalul audientei de la Vatican.

In cadrul intalnirii dintre presedintele Klaus Iohannis si Papa Francisc, presedintele Romaniei i-a prezentat cele doua cadouri simbolice oferite in numele statului roman.

”Sanctitatea voastra, mi-am permis sa va aduc o moneda care semnifica importanta crestinatatii pentru noi, este o moneda foarte speciala, emisa de Banca Nationala a Romaniei”, a declarat Klaus Iohannis, despre emisiunea numismatica dedicata comemorarii a 2000 de ani de crestinism.

Şeful statului a facut o scurta prezentare si celui de-al doilea cadou: ”Este o gravura care reprezinta orasul meu natal, unde am fost si primar, o imagine din centrul Sibiului. Fiecare din aceste biserici reprezinta o confesiune si convietuiesc de multe secole, in centrul orasului, dupa cum v-am prezentat situatia frumoasa de convietuire si etnica, si religioasa si culturala, din Romania”, i-a spus Klaus Iohannis Sanctitatii Sale, Papa Francisc.

Papa Francisc a declarat despre medalia pe care i-a oferit-o cadou presedintelui Klaus Iohannis ca este facuta de un artist din secolul trecut. ”Imi place sa ofer aceasta medalie celor care sunt la conducere, pentru ca au o mare indatorire fata de poporul lor”, a afirmat Suveranul Pontif.

Presedintele a mai avut convorbiri tête-à-tête cu Cardinalul Pietro Parolin, Secretar de Stat al Suveranului Pontif.

Programul sefului statului la Vatican mai cuprinde vizitarea Bazilicii Sfantul Petru, depunerea unui buchet de flori si pastrarea unui moment de reculegere la mormantul Papei Ioan Paul al II-lea.

In cursul serii de vineri, seful statului va vizita Colegiul Pontifical „Pio Romeno” din Roma si va avea o intalnire cu studentii romani care studiaza in institutiile de invatamant pontificale din Roma.

Sambata, presedintele Iohannis are programata la Roma, de la ora 11.00, o intrevedere cu conducerea Comunitatii Sant’Egidio, iar de la ora 11.30 (ora Romaniei), o vizita la Bazilica Santa Maria in Trastevere.

Sursa: Mediafax

Foto: presidency.ro


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5279