ACTUALITATE

Cazan: Tariceanu a premeditat scindarea PNL

Cazan: Tariceanu a premeditat scindarea PNL

 Presedintele PNL Sibiu, deputatul Mircea Cazan a catalogat drept „gresita” decizia fostului lider al partidului, Calin Popescu Tariceanu de a demisiona din PNL si de a forma un nou partid, si il acuza de „scindare premeditata” a PNL.

calin_popescu_tariceanu cu mana la gura„Decizia senatorului Calin Popescu Tariceanu de a pleca din PNL și de a infiinta un nou partid politic este un exemplu clar ca domnul senator merge din greșeala in greșeala. Raman dezamagit de aceasta initiativa a dumnealui de scindare premeditata a PNL, apeland la structura și mijloacele logistice ale PSD. Intentia domnului C.P.Tariceanu de a face aceasta formatiune este aceeași cu initiativa lui Oprea de infiintare a UNPR-ului. Va marturisesc faptul ca dezamagirea este foarte mare”, sustine Cazan intr-un comunicat de presa.

Aceleasi idei este impartasita si de presedintele de onoare al PNL, Mircea Ionescu Quintus, care spune ca fostul premier a facut „o grava greseala politica” parasind PNL, el apreciind ca Tariceanu este „intr-un moment de deruta” si ca deciziile luate de acesta in ultima perioada au fost premeditate. „Este un om langa care am stat 24 de ani cu relaţii foarte bune, uneori chiar dincolo de relaţii politice. Un om pe care l-am preţuit si de la care nu ma asteptam sa faca o asemenea greseala politica. Nemulţumirile sale in partid nu erau de natura sa duca la o desparţire, pentru ca intotdeauna (…) a fost lasat sa-si spuna parerea, niciodata nu a fost contrazis, parerile sale au fost supuse la vot(…) Dupa parerea mea, nu avea niciun motiv de suparare care sa duca la o asemenea desparţire. Ceea ce s-a intamplat arata ca este intr-un moment de deruta. Asta e parerea mea. Nu-si gaseste drumul”, a spus, pentru Mediafax, Mircea Ionescu Quintus despre Tariceanu. Quintus a catalogat drept „umilinţa” si „greseala politica” gestul lui Tariceanu de a merge singur pentru a discuta cu premierul Victor Ponta, fara sa aiba un mandat din partea PNL.

Antonescu: PNL nu se rupe

Si alti lideri ai PNL critica decizia lui Tariceanu. Presedintele PNL, Crin Antonescu a declarat, joi, ca este convins ca nu exista pericolul unei sciziuni, respectiv a unei rupturi semnificative a PNL, in urma demisiei lui Calin Popescu Tariceanu din partid si a anunţului privind infiinţarea de catre acesta a unei noi formaţiuni liberale numita PRL.

„Nu cred, sunt convins de fapt ca nu exista pericolul unei sciziuni, deci pericolul unei rupturi semnificative”, a spus Antonescu.

El a admis ca exista posibilitatea ca unii parlamentari PNL sa plece din partid pentru a se alatura lui Tariceanu, dar a spus ca nu crede ca numarul acestora sa fie masiv.

„Ca pot fi caţiva parlamentari (care sa plece, n.r.), la un total de 150, intotdeauna e posibil sa se intample asta”, a spus Antonescu.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5279