ADMINISTRATIE

Cazanciuc: TribunalulSibiu are nevoie de peste zece milioane de euro pentru a se finaliza lucrarile!

Cazanciuc: TribunalulSibiu are nevoie de peste zece milioane de euro pentru a se finaliza lucrarile!

Cazanciuc TribunalulSibiu are nevoie de peste zece milioane de euro pentru a se finaliza lucrarile!2

Ministrul Justitiei, Robert Cazanciuc, a declarat pentru finalizarea lucrarilor la cladirea-monument istoric a Tribunalului Sibiu ar fi nevoie de peste zece milioane de euro.

Ministrul Justitiei, Robert Cazanciuc, a evaluat, vineri, stadiul lucrarilor la Palatul de Justitie din Sibiu, cladire in care isi au sediul Tribunalul, Judecatoria, Parchetul si Biroul judetean al DIICOT si care este in proces de modernizare si reabilitare inca din 2011, cu fonduri de la Banca Mondiala.

„Sper sa ne tinem de programul de investitii pentru cladirea-monument istoric a Tribunalului Sibiu. Sper ca la finalizarea acelui proiect sa avem una dintre cele mai frumoase cladiri de instanta din tara. E nevoie de o investitie destul de mare, de peste 10 milioane de euro, pentru a finaliza acea cladire”, a declarat ministrul.

Intrebat daca exista aceasta suma de bani, avand in vedere ca proiectul initial incheiat cu Banca Mondiala este de doar aproximativ patru milioane de euro, Cazanciuc a precizat:

„Cladirea-monument istoric este prinsa in planul de investitii, in cadrul unui acord cu Banca Mondiala. Din pacate, proiectul a inceput din 2002, iar intre timp cladirea a suferit unele modificari, au intervenit modificari normative, cladirea a fost inclusa pe lista monumentelor istorice de interes national si atunci au crescut si exigentele de restaurare pentru acest monument. Suntem pe cale de a semna un act aditional la contractul initial in asa fel incat sa punem in siguranta deplina aceasta constructie”.

Ministrul a spus ca, in prezent, se fac lucrari de consolidare a cladirii si de conservare a acesteia in vederea gasirii finantarii necesare.

„Acum se fac consolidari la ea. Incercam sa prelungim acordul cu Banca Mondiala sa putem finaliza aceasta investitie din banii Bancii Mondiale. Daca avem asigurata finantarea ritmic, lucrarile pot fi finalizate intr-un an jumate, doi”, a afirmat ministrul.

El a adaugat ca, incepand din 2015, vor exista alte doua modalitati de finantare a acestor lucrari – bugetul de stat, printr-un program special, sau fonduri europene – astfel incat investitia va fi finalizata, aflandu-se pe „lista cu prioritati” a ministerului.

Lucrarile la Palatul de Justitie sunt facute de o firma din Ploiesti si una din Bucuresti, in baza unui contract incheiat de Ministerul de Justitie in anul 2011 si ar fi trebuit sa dureze 30 de luni, cu posibilitatea de prelungire.

Odata incepute lucrarile, constructorii au descoperit ca imobilul este intr-o stare avansata de degradare, fiind descoperite situații care nu au fost luate in calcul initial.

Pe durata lurarilor, Tribunalul si Judecatoria s-au mutat intr-o alta cladire, departe de zona centrala, fosta hala industriala, unde se platea chirie.

Magistratii s-au plans, in repetate randuri, de „conditiile improprii”, de existenta mucegaiului si a ciupercilor care au determinat imbolnaviri, astfel ca Ministerul Justitiei a cautat solutii, iar in urma cu doua luni cele doua institutii s-au mutat intr-o alta cladire din oras, preluata de la Ministerul Apararii Nationale.

Sursa: mediafax.ro


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5279