SHOPPING

CE CAUTA SIBIENII LA MALL? MANCARE SI TOALE

CE CAUTA SIBIENII LA MALL? MANCARE SI TOALE

Shopping Vizitatorii mallurilor sunt in special barbati si cumpara in primul rand produse alimentare.

Majoritatea vizitatorilor din centrele comerciale sunt barbati si merg sa cumpere in primul rand produse alimentare, apoi imbracaminte si incaltaminte si cosmetice si produse de intretinere, arata o cercetare realizata in cele patru proiecte detinute de fondul britanic Argo Real Estate in Romania.

Rezultatele cercetarii arata ca intre 60-87% dintre vizitatori vin in locatiile respective pentru a achizitiona produse alimentare. In plus, cei mai multi cumpara si imbracaminte si incaltaminte, „varfurile” pe acest segment inregistrandu-se la confectii in Sibiu (40% dintre vizitatorii centrului comercial inclus in studiu) si Suceava (circa 37% dintre vizitatorii Shopping City Suceava).

Cosmeticele si produsele de intretinere se afla pe locul al treilea in topul articolelor cumparate, cele mai mari procente in acest sens fiind inregistrate la cumparatorii din parcurile comerciale Argo din Iasi (29%) si Sibiu (23%).

Produsele IT si electronicele au cel mai mare succes in Sibiu si Suceava, fiind achizitionate de circa 13% dintre cumparatorii din fiecare dintre centrele comerciale Argo respective.

Studiul a fost realizat de catre DTZ Echinox, la solicitarea Argo Real Estate Opportunities Fund, prin intervievarea unui esantion de 2.400 de persoane in orasele in care fondul detine parcuri comerciale, respectiv Sibiu, Suceava, Oradea si Iasi.

Majoritatea persoanelor au vizitat parcurile comerciale cu scopul firesc de a-si face cumparaturile, dar studiul arata ca multi au avut drept obiectiv inclusiv compararea sau verificarea preturilor produselor, cele mai mari procente in acest sens fiind inregistrate in Sibiu (15,2% dintre vizitatori) si Suceava (cca 10%).

Mesajele promotionale si ofertele speciale au atras in centrele comerciale circa 13% dintre vizitatorii Shopping City Sibiu, 10,2% dintre cumparatorii din Era Shopping Park Iasi, 8,5% dintre vizitatorii Shopping City Suceava si 5,8% dintre oradenii care au intrat in Era Shopping Park Oradea.

Totodata, un procent de 19,5% dintre vizitatorii Shopping City Sibiu si aproape o treime dintre clientii Shopping City Suceava au vizitat centrele respective inclusiv pentru a se relaxa si a se bucura de facilitatile oferite pentru petrecerea timpului liber.

„Parcurile comerciale nu mai constituie demult doar o locatie in care oamenii isi fac cumparaturile, asa incat rolul centrelor in ceea ce priveste relaxarea si distractia este in mod firesc confirmat de acest studiu. De asemenea, conform cercetarii, campaniile de discounturi, concertele si targurile tematice sunt pe primele locuri in topul actiunilor pe care si le doresc vizitatorii si, daca in ansamblu aceasta concluzie nu ne surprinde, diferentele de la o regiune la alta sunt interesante”, a aratat Graham Kilbane, director operational Argo.

Astfel, iesenii intervievati au plasat targurile tematice pe primul loc in topul evenimentelor care ii stimuleaza sa viziteze centrul comercial, urmate de premiile instant, in timp ce pe ultimul loc au clasat evenimentele mondene. Sibienii, in schimb, sunt atrasi in primul rand de discounturi, urmate de concerte si prefera mai putin evenimentele sportive organizate in parcurile comerciale; primele doua locuri sunt aceleasi si in ceea ce priveste centrul comercial analizat in Suceava, in timp ce oradenii intervievati au aratat ca isi doresc in primul rand multe concerte, iar abia apoi discounturi.

„In ceea ce priveste profilul demografic al vizitatorilor centrelor comerciale Argo, acesta devine din ce in ce mai interesant, segmentul principal fiind reprezentat de barbati, cu varsta mai mica de 30 de ani, care au studii universitare. In conditiile in care Romania are o populatie in proportie de 51,4% de sex feminim, conform ultimului recensamant din 2011, iar shoppingul este considerat traditional o ocupatie feminina, rezultatele studiului arata ca asistam la o transformare interesanta a publicului centrelor comerciale, care reflecta dinamica mixului de retaileri si mai ales a facilitatilor de entertainment din centrele comerciale”, a precizat Kilbane.

Cercetarea de piata a relevat faptul ca publicul centrelor comerciale Argo este majoritar masculin, 58,8% dintre vizitatorii din Era Shopping Park Iasi fiind barbati, situatie similara si in centrele Argo din Sibiu (57,5%), Oradea (57%) si Suceava (51%).

Argo Real Estate Opportunities Fund este unul dintre cei mai mari proprietari de parcuri de retail si centre comerciale din Europa Centrala si de Sud- Est, detinand proiecte care totalizeaza peste 340.000 metri patrati.

 

 


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5309