ACTUALITATE

Ce a decis Comisia de Etica a ULBS in scandalul cartilor scrise in penitenciar si ce recomadari le face cadrelor universitare

Ce a decis Comisia de Etica a ULBS in scandalul cartilor scrise in penitenciar si ce recomadari le face cadrelor universitare

carti gigi becali

Comisia de Etica a Universitatii ”Lucian Blaga” din Sibiu a luat, luni, o decizie in privinta profesorilor universitari implicati in scandalul detinutilor care au scris lucrari stiintifice pentru a li se reduce pedeapsa. Potrivit ULBS, cei cinci profesori nu pot fi sanctionati, ei nefiind coordonatori stiintifici ai respectivelor licrari.

”In urma analizei fiecarei situatii in parte, prin recomandarile elaborate de cele cinci cadre didactice din cadrul Universitatii ”Lucian Blaga” din Sibiu, s-a constatat faptul că nu au fost incalcate prevederile Codului de etica si deontologie profesionala si a Legii nr. 1/2011. In urma declaratiilor verbale si a puncteleor de vedere exprimate in fata Comisiei de Etica a Universitatii ”Lucian Blaga” din Sibiu a reiesit faptul ca cele cinci cadre universitare ale ULBS si-au dat doar acorduri pentru scrierea cartilor, alegerea tematicii si pentru accesul la biblioteca penitenciarului. Nu s-a intocmit nici un referat care sa ateste caracterul stiintific al lucrarilor respective”, se arata in hotararea Comisiei de Etica.

Totusi, cadrele universitare ale ULBS vor fi atentionate ca pe viitor ”sa mentina la un standard ridicat criterile lucrarilor propuse spre publicare”.

Comisia de Etica din cadrul Universitatii ”Lucian Blaga” din Sibiu are competenta de a propune modificari ale Codului de etica si deontologie profesionala, ori de cate ori constata anumite imprejurari si situatii ce determina acest demers, se mai arata in informarea universitatii.

Cele cinci cadre universitare implicate sunt prof. univ. dr. ing. Valentin Petrescu, din cadrul Facultății de Inginerie (Placarea in camp ultrasonic si Reconditionarea in camp ultrasonic, scrise de prof. Gheorghe Amza), prof. univ. dr. Laurențiu Streza, Mitropolit al Ardealului (pentru cartea „Iubirea milostivă și mântuitoare”, a lui George Becali),conf. univ. dr. ing. Mirela Stanciu de la Facultatea de Știinte Agricole, Industrie Alimentară și Protecția Mediului (cartea Cresterea chinchilelor – de Anton Olimpiu Aurel), prof. univ. dr. ing. Gligor Ciortea, directorul general al Departamentului pentru Învățământ la Distanță și Frecvență Redusă (Tehnilogia cresterii bovinelor, de Anton Olimpiu Aurel) și conf. univ. Doru Poiana, din cadrul Facultatii de Drept (Educatie juridica – av. Dan Vulcan).

Foto: looktv.ro

 


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5349