DIVERTISMENT

Ce legi mai vor politicienii: inchisoare pentru un lucru pe care il facem cu totii

Ce legi mai vor politicienii: inchisoare pentru un lucru pe care il facem cu totii

Politicienii vor sa interzica vorbitul la telefonul mobil atunci cand un pieton traverseaza strada. Daca proiectul propus de o deputată democrata va fi aprobat, atunci cei care incalca acasta lege vor putea ajunge chiar si la inchisoare.

Un proiect de lege propus in Statele Unite vrea sa amendeze drastic pietonii care folosesc telefonul mobil atunci cand merg pe trada sau traverseaza. Aceștia ar urma sa primeasca pana la 15 zile de inchisoare. Daca pana acum poliția cauta sa ii amendeze drastic pe cei care foloseau telefonul mobil la volan, in Statele Unite și pietonii vor fi vanați. Aceasta masura va fi aplicata doar daca va fi aprobat un proiect de lege propus in New Jersey de Pamela Lempitt, un reprezentant al Partidului Democrat. Ea a supus votului o lege prin care cere ca pietonii sa primeasca 50 de dolari amenda sau pana la 15 zile de inchisoare daca folosesc telefonul mobil in timp ce merg, fie ca vorbesc la el, scriu mesaje sau pur și simplu se uita la postarile prietenilor de pe rețelele de socializare. Aceasta pentru ca decesele pietonilor din Statele Unite s-au inmulțit in ultimii ani din cauza dependenței de telefonul mobil. Procentul unor astfel de decese a crescut de la 11% in anul 2005 la 15% in anul 2014. Americanii susțin și ca 11.101 raniri au fost cauzate de folosirea telefonului intre anii 2000 și 2011. 12% dintre acestea s-au datorat scrierii mesajelor. New Jersey nu este primul stat american in care se incearca promulgarea unei astfel de legi. Nevada, Arkansas, Illinois și New York au inregistrat tentative eșuate. De asemenea, statul Hawaii incearca introducerea unei legi similare, care prevede amendarea cu 250 de dolari a celor care traverseaza strada in timp ce folosesc telefonul mobil.

Sursa: Rador

pieton vorbeste la mobil

Foto: www.ziare.com

 


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5349