POLITICA

Ce salariu are PRIMA DOAMNA a Romaniei, CARMEN IOHANNIS!

Ce salariu are PRIMA DOAMNA a Romaniei, CARMEN IOHANNIS!

Ce salariu are PRIMA DOAMNA a Romaniei, CARMEN IOHANNIS!

Carmen Iohannis, sotia presedintelui Klaus Iohan­nis, a avut anul trecut un venit lunar net de 2.187 de lei, aceasta fiind de 24 de ani profesoara de limba engleaza la Colegiul „Gheorghe Lazar“ din Sibiu.

Iuliana Luiza Scutaru, sotia consilierului prezidential Adrian George Scutaru, a incasat anul trecut din functia pe care o detine in cadrul Autoritatii de Supra­veghere Finan­ciara (ASF) venituri salariale lunare de 30.425 de lei pe luna. ZF a facut acest calcul analizand veniturile sotiilor dem­nitarilor mentionate in declaratiile de avere ale presedintelui Klaus Iohannis si ale consi­-lierului sau Adrian Geor­ge Scu­taru, publicate recent pe site-ul Adminis­tratiei pre­zidentiale.

Anomaliile salarizarii din sistemul bugetar continua la cativa ani de cand, teoretic, functioneaza o lege a salarizarii menita sa aduca echitate in sistem.

„Intr-un sistem de salarizare trebuie plecat de la nivel strategic pe verticala, iar Guvernul trebuie sa isi prioritizeze obiectivele pentru o anumita perioada. In acest context, se pare ca ASF este o institutie mult mai importanta pentru Guvern decat este o scoala sau un liceu“, a explicat Sorin Roibu, managing partner al firmei de consultanta in HR si executive search Arthur Hunt.

Sursa: zf.ro


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5279