ACTUALITATE

Ce spune CNADNR despre crapaturile de pe autostrada Sibiu-Orastie!

Ce spune CNADNR despre crapaturile de pe autostrada Sibiu-Orastie!

Ce spune CNADNR despre crapaturile de pe autostrada Sibiu-Orastie!

Informatii aparute in mass media privind crapaturile de pe autostrada Sibiu-Orastie, a facut ca CNADNR sa intervina cu precizari.

Precizam ca receptia lucrarilor nu a fost efectuata si reamintim ca traficul rutier pe tronsonul de autostrada Orastie – Sibiu Lot 3 a fost deschis in data de 14.11.2014. Astfel, receptia lucrarilor pentru acest lot al Autostrazii Orastie  – Sibiu va fi efectuata doar atunci cand Antreprenorul va remedia toate degradarile superficiale aparute pe acest sector de drum.

In privinta aparitiei unor fisuri la pozitia km 60+660 Calea 1 de pe Autostrada Orastie – Sibiu, lot 3, km 43+855 – km 65+965, mentionam ca investigatiile au aratat ca fisurile sunt de natura superficiala si nu afecteaza stabilitatea corpului autostrazii si siguranta traficului rutier.

Referitor la remedierea defectelor aparute atat in perioada de executie a lucrarilor, cat si in perioada de garantie (4 ani), precizam ca responsabilitatea revine in totalitate Antreprenorului conform prevederilor contractului “Proiectare si Executie Autostrada Orastie – Sibiu, lot 3, km 43+855 – km 65+965”. In acest sens, mentionam ca lucrarile de remediere vor fi executate pe riscul si cheltuiala Antreprenorului, fara costuri suplimentare pentru CNADNR SA.

In prezent se investigheaza cauzele care au determinat producerea acestor fisuri in vederea stabilirii masurilor de remediere necesare. Antreprenorul si Consultantul aplica un program permanent de monitorizare zilnica, urmarind astfel evolutia acestui fenomen in vederea remedierii defectelor constatate.

Precizam ca in cazuistica de specialitate, astfel de degradari superficiale s-au constatat in exploatarea  si a altor autostrazi si drumuri noi.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5279