ECONOMIE

Ce sunt dispusi sa faca sibienii pentru un job mai bun

Ce sunt dispusi sa faca sibienii pentru un job mai bun

Potrivit unui studiu realizat in toamna anului trecut in randul candidatilor de la Targul de Cariere, 65% dintre sibieni isi doresc un job mai bun si sunt dispusi sa accepte un loc de munca in alta localitate, fie in tara, fie in strainatate.

Targul de Cariere candidati

Din punctul de vedere al experientei profesionale, peste 53% dintre participantii la studiul desfasurat la Sibiu sunt persoane cu experienta in munca, iar 19% dintre respondentii din Sibiu spun ca au facut voluntariat ori au făcut parte dintr-un ONG pentru mai mult de 6 luni.

De altfel, sibienii sunt locuitorii cei mai putin dispusi la relocare, conform studiului efectuat in Brasov, Oradea, Iasi, Sibiu, Cluj-Napoca si Targu-Mures. La polul opus, 78,4% dintre ieseni ar schimba orasul pentru un job mai bun, acelasi lucru l-ar face 71% dintre bihoreni, in timp ce in Cluj-Napoca interesul pentru relocare este de 66%, iar Mures de 69%.

Sibienii prefera companiile care le ofera programe de dezvoltare profesionala

In cadrul cercetarii realizate la Targul de Cariere, editia de toamna, candidatii au oferit informatii legate de motivatia si asteptarile lor de la viitorul loc de munca. Cei mai multi sibieni, 54,26%, afirma ca programele de dezvoltare profesionala oferite de companii sunt foarte importante pentru ei, 36,17% afirma ca sunt destul de importante, in timp ce 9,57% spun ca aceste programe sunt putin sau deloc importante.

Un alt aspect important pentru sibienii care isi cauta un loc de munca este posibilitatea de promovare pe care o au in cadrul organizatiei. In urma cercetarii 56,91% spun ca este foarte importanta pentru ei aceasta componenta, in timp ce 38,83% o considera destul de importanta. La polul opus, 4,25% dintre candidatii inclusi in cercetare considera ca posibilitatea de promovare este putin importanta sau deloc importanta pentru ei.

De asemenea, si reputatia companiei este un punct de reper in alegerea unui loc de munca, fiind chestionati 34,04% dintre candidatii au raspuns ca reputatia companiei este foarte importanta pentru ei, in timp ce 51,06% considera ca e destul de importanta, in timp ce 14,89% dintre respondenti afirma ca din punctul lor de vedere reputatia companiei este putin importanta.

Studiul a fost efectuat in 6 orase – Brasov, Oradea, Iasi, Sibiu, Cluj-Napoca și Targu-Mures – in lunile octombrie si noiembrie 2015, pe un esantion de 1160 de persoane, dintre care 188 de sibieni.

Acces la mii de candidati si interviuri pe loc

Companiile care participa la Targul de Cariere (TdC) au posibilitatea de a intalni peste 3.000 de candidati la TdC Sibiu si alte cateva mii in celelalte orase. In plus, recrutorii pot alege sa faca interviurile pe loc, in cadrul evenimentului. De asemenea, companiile pot organiza seminarii pe diverse teme, special pentru candidati, dar si competitii contra-cronometru dedicate pasionatilor si profesionistilor din IT, Speed Coding Challenge.

Pana acum, si-au anuntat participarea la TdC Sibiu aproximativ 30 de companii printre care Arvato Bertelsmann, Lidl, Office Depot, Bearing Point, Star Transmission, Sykes.

Editia de primavara a targului va avea loc in perioada martie-aprilie in 7 orase din Romania si Republica Moldova. La Sibiu, evenimentul va avea loc în 23-24 martie la Hotel Ibis.

Detalii despre Targul de Cariere gasiti pe www.targuldecariere.ro.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5349