ADMINISTRATIE

Cea mai proasta strada din Sibiu intra in reparatii. Plus alte patru

Cea mai proasta strada din Sibiu intra in reparatii. Plus alte patru

Cinci strazi din municipiul Sibiu vor intra in proces de modernizare incepand de saptamana viitoare, printre aceastea afalndu-se si Lupeni, una din cele mai proaste artere din oras, anunta Primaria.

“Am rugat constructorii sa faca demersurile necesare pentru inceperea lucrarilor. Avem contracte in curs de anul trecut si altele in faza de achizitie anul acesta si de aceea cred ca trebuie sa profitam de aceste zile mai calde si sa deschidem deja santierele pentru lucrarile care se pot efectua in aceasta perioada, cum ar fi sapatura si anumite lucrari la retelele de utilitati”, Astrid Fodor, primarul interimar al Sibiului.

De luni, 22 februarie se reiau lucrarile de modernizare a strazii Lupeni. Contractul pentru acestea a fost semnat anul trecut, iar de saptamana viitoare constructorul va inchide aceasta strada pentru a realiza sapatura generala. Intersectiile cu strazile adiacente vor fi lasate totusi libere pentru trafic.

Retelele de apa si canalizare au fost deja modernizate pe aceasta strada, iar societatea de gaz a reabilitat conducta proprie. Prin urmare, contractul de lucrari prezent are ca obiect refacerea drumului si a trotuarelor.

De la aceeasi data incep si lucrarile pe strazile Castorului si Elena Cuza. Cele doua strazi fac parte din contractul semnat in 2015 pentru modernizarea a opt strazi din zonele Calea Poplacii – Calea Dumbravii – Turnisor, cu termen de executie 14 luni. In 2015, din acest pachet, au fost modernizate Plugarilor, Piata Prahovei, Colinei si Bobalna.

Contractul prevede inlocuirea retelelor de apa si canalizare, precum si modernizarea drumului si a trotuarelor. Pentru strada Castorului termenul de finalizare inaintat de constructor este de trei luni, iar pentru strada Elena Cuza – doua luni. Pe durata lucrarilor, circulatia va fi inchisa pe aceste strazi.

Din data de 23 februarie incep lucrarile de modernizare pe strada Crisului si Muresului. Cele doua strazi fac parte din pachetul Terezian – Viile Sibiului, pentru care lucrarile au fost contractate in 2015, avand ca termen de executie 30 de luni pentru toate cele 10 strazi din pachet. In 2015 s-au realizat lucrari pe cinci din cele 10 artere: Viile Sibiului (continua in 2016), Traian Demetrescu (finalizata), Ghetariei (finalizata), Petru Maior (continua in 2016), Bujorului (continua in 2016).

Contractul prevede modernizarea drumului si amenajarea trotuarelor. Pe strada Crisului este prevazuta si reabilitarea retelelor de apa si canalizare, iar pe strada Muresului se va reface doar reteaua de apa, canalizarea fiind deja modernizata in cadrul unui alt contract.

Pentru executia acestor lucrari circulatia va fi inchisa si deviata pe strazi adiacente.

strada-lupeni sibiuFoto: www.turnulsfatului.ro


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5275