ECONOMIE

Cea mai riscanta tara pentru afaceri este Venezuela. Vezi pe ce loc e Romania

harta-bloomberg

Romania ocupa locul 26 din 43 de tari emergente, intr-un clasament Bloomberg privind tarile cu cel mai ridicat risc pentru afaceri, fiind catalogata mai riscanta decat vecinele Bulgaria si Ungaria, dar si comparativ cu China, Chile sau Malayesia, scrie mondonews.ro.

Potrivit Bloomberg, cele mai iscante tari pentru afaceri sunt Venezuela, Nigeria, Egipt, Pakistan si Argentina. Dintre tarile europene, Ucraina este cea mai nesigura, pe pozitia a sasea, urmata de Rusia (pe locul 11), Turcia (pe 15), Croatia (pe 22), ROMANIA (pe 26), Bulgaria (29), Ungaria (30), Slovacia (32), Slovenia (35), Letonia (36), Cehia (38) si Lituania (39).

De partea cealalta, cele mai sigure tari pentru investitii sunt sunt Taiwan (locul 43), Qatar (42), Emiratele Arabe Unite (41), Chile (40) si Lituania (39).

Topul Bloomberg a fost realizat utilizand date de la FMI, Banca Mondiala si grupul elvetian de asigurari Zurich Insurance Group. Grupul, infiintat in 1872, are operatiuni in peste 170 de tari.

Bloomberg a analizat pentru tarile emergente 35 de indicatori, din categoriile finante, economie si politica, iar in top au fost incluse doar cele 43 pentru care a avut informatii la cel putin 27 din cei 35 de indicatori.

Citeste articolul complet aici:

Sursa foto: bloomberg


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5309