DIVERTISMENT

Cel mai mare festival de benzi desenate, incepe la Sibiu

Cel mai mare festival de benzi desenate, incepe la Sibiu

Cel mai mare festival de benzi desenate din Europa se va desfasura, in acest sfarsit de saptamana, la Sibiu. De vineri, 15 aprilie si pana duminica, 17 aprilie 2016 la Complexul National Muzeal ASTRA din Sibiu – Casa Hermes, Piata Mica, nr. 11 vor fi prezenti cei mai buni autori de benzi desenate din ṭara si din Europa.

SIBIU_COMICS_FEST EXPO (1)

In total, peste 30 de artisti din 6 tari se aduna la Sibiu pentru un festival de exceptie. Bruno Loth (Franta), Bonnage Horreur (Austria), Benoit Delmelle (Belgia), Emilyan & Stanimir Valev (Bulgaria) sunt nume sonore din line-up-ul international. Dintre autorii romani prezenti la Sibiu ii amintim pe Ileana si Maria Surducan din Cluj, Robert Obert si Alexandru Ciubotariu din Bucuresti.

Festivalul propune activitati pentru toate gusturile: workshop-uri, meciuri de BD, expozitii, live-drawing, conferinte, lansari de albume. Trupa austriaca Bonnage Horreur va veni la Sibiu cu un concert desenat; un moment inedit, in care  desenul se va imbina cu muzica si va genera o improvizatie de exceptie in fata publicului.

Sambata la ora 15,00, va incepe o provocare pentru artisti, un maraton contra cronometru. Fiecare autor va avea 180 de secunde la dispozitie pentru a se prezenta, pentru a transmite publicului ce inseamna cu adevarat banda desenata.

De la prima sa editie, din 2013, Festivalul de Benzi Desenate de la Sibiu atrage anual peste 1000 de participanti, impunandu-se deja ca unul dintre evenimentele de marca din sfera artelor grafice din Romania.

Festivalul International de Benzi Desenate de la Sibiu este un eveniment organizat de Asociatia de prietenie Ille et Vilaine – Sibiu si Asociatia Solidarité 35 Roumanie in colaborare cu Complexul National Muzeal ASTRA si Forumul Cultural Austriac Bucuresti


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5279