NUTRITIE

Cele mai bune alimente cu caracter antidepresiv

Cele mai bune alimente cu caracter antidepresiv

OLYMPUS DIGITAL CAMERADeseori avem stari pe care nu le putem explica si care, nebagate in seama, duc mai tarziu la afectiuni mai grave, cum ar fi depresiile. Potrivit unui studiu realizat recent de medicii americani si citat de site-ul www.Health.com, anumite alimente au efect antidepresiv, avand aceleasi reactii asupra organismului precum medicamentele recomandate de obicei persoanelor depresive. Aceste alimente pot lua locul antidepresivelor si al psihologilor, sporind cantitatea de serotonina din organism.

Bananele si citricele

Bananele si citricele combat stresul, fiind si antioxidante, imbunatatesc rezistenta organismului prin mentinerea densitatii celulelor rosii. Vitamina C este indispensabila in producerea dopaminei si adrenalinei, substante ce favorizeaza instalarea starii de buna dispozitie.

Varza, broccoli, varza de Bruxelles si spanacul

Varza, broccoli, varza de Bruxelles si spanacul sunt adevarate “arme” de lupta contra proastei dispozitii si a nervilor. La fel ca si dovleacul, ajuta la instalarea bunei dispozitii prin continutul sau bogat de vitamina B6 si fier, ce transforma zaharul stocat de organism in glucoza, care alimenteaza creierul.

Usturoiul

Usturoiul are puternice proprietati antibiotice, antiseptice, de scadere a colesterolului si tensiunii arteriale, antifungice, de imbunatatire a circulatiei sangelui, dar si asupra starii de spirit. O echipa de specialisti germani a evidentiat ca persoanele care consuma frecvent usturoi tind sa fie mai putin anxioase.

Pestele

Pestele imbunatateste starea de spirit – mai precis, acizii grasi de tip omega 3, continuti de pestii marini, care actioneaza similar cu medicamentele contra depresiei, calmand nervii si crescand secretia de serotonina. Carnea de pui e o sursa importanta de seleniu, iar o echipa de psihologi britanici a experimentat efectele seleniului asupra psihicului uman, observand o imbunatatire semnificativa a starii de spirit a pacientilor carora li s-a administrat acest mineral.

Painea integrala si laptele

Painea integrala contine carbohidrati care sporesc secretia de serotonina, avand deci si un efect antidepresiv. Laptele este de asemenea un aliment indicat de specialisti pentru a scapa de depresii. In general, produsele lactate sunt bogate in calciu organic, iar studiile arata ca dupa consumarea acestora se reduce intensitatea starilor de nervozitate.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5309