ECONOMIE

Cele patru OBIECTIVE de INVESTITII au fost vizitate de Cindrea la jumatatea mandatului! GALERIE FOTO

Cele patru OBIECTIVE de INVESTITII au fost vizitate de Cindrea la jumatatea mandatului! GALERIE FOTO

Centrul de ingrijire a persoanelor varstnice de la Biertan, drumul de la Ighisu Vechi la Zlagna, inchiderea gropii de gunoi Remetea (din Dealul Daii) si punctul de distributie a recipientilor pentru colectarea selectiva de la Medias sunt cateva din obiectivele prezentate public de Ioan Cindrea, cu ocazia indeplinirii ”unei jumatati de mandat” de presedinte al Consiliului Judetean Sibiu.

”Inchiderea acestei gropi si a altor patru din judet inseamna ca ne raliem la normele europene in ceea ce priveste gestiunea deseurilor. Nu de mai arunca in gropi neconforme, iar deseurile vor fi duse la groapa de la Cristian, prin intermediul unei statii de transfer. Este un proiect amplu, de management al deseurilor, inclusiv colectare selectiva a deseurilor”, a declarat Cindrea la prima oprire pe Dealul Daii, la fosta groapa de gunoi Remetea, acum acoperita inclusiv cu un strat vegetal, pe alocuri.

”Groapa de gunoi a Sibiului a fost cel mai mare depozit si va fi o zona verde predata primariei, aici nu vor mai fi depozitate gunoaie. La sfarsitul acestei luni va fi inchis proiectul pe investitii, iar un an de zile este perioada in care se va trece la colectarea selectiva. Se vor licita operatorii, este o operatiune ampla. In 2015 va fi colectare selectiva in tot judetul”, a mai spus Cindrea.

El si-a insotit invitatii in turneul prin judet prilejuit de implinirea unei jumatati de mandat si la Medias, acolo unde a inceput distribuirea pubelelor si a recipientelor pentru deseuri, inclusiv a statiilor de compost individuale. Valoarea acestor materiale distribuite in tot judetul este de 16,9 milioane de lei.

”Pentru zona de nord a judetului se vor aduce aceste recipiente pe platforma Ecosal, de unde vor fi distribuite pe localitatile inconjuratoare. Pentru Valea Hartibaciului vor fi duse la Agnita, pentru Valea Oltului la Avrig, la Saliste pentru Marginime, iar la Sibiu si pentru zona Sibiului la statia de compost si sortare din Sura Mica”, a amintit Ioan Banciu, vicepresedintele Consiliului Judetean Sibiu.

Cei 400 de km de asfalt nou

Drumul comunal 33 (Ighisu Vechi – Zlagna – intersectia cu DJ141) a fost reabilitat cu 1,5 milioane de lei, inclusiv TVA. Pe cei 9,2 km ai acestui drum au fost aplicate ”doua tratamente”: unul ”dublu-bituminos”, anul trecut, si unul simplu-bituminos, in acest an. Cindrea l-a prezentat ca model pentru proiectele sale in infrastructura.

”Acest drum este primul pe care l-am luat in administrare, a fost reabilitat. Era un drum de pamant. In centrul Zglanei, puteai circula doar cu Jeep sau tractor. Azi, vedeti cum arata dupa cele doua tratamente. Aceste drumuri vor fi intretinute de societatea de drumuri si poduri a Consiliului Judetean, care a si efectuat lucrarile. Asa arata cei peste 200 de km pe care i-am luat in administrare anul trecut si asa vor arata si cei 100 de km preluati in administrarea anul acesta. In total, vor fi 400 de km de drumuri de pamant pe care ii vom reabilita pe acest model”, a mai spus Cindrea.

10.

Cele patru OBIECTIVE de INVESTITII au fost vizitate de Cindrea la jumatatea mandatului! GALERIE FOTO10


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5275