CULTURA

Centre culturale renovate pana in 2016 in judetul Sibiu!

Centre culturale renovate pana in 2016 in judetul Sibiu!

Centre culturale renovate pana in 2016 in judetul Sibiu!2

56 de centre culturale vor fi renovate pana in anul 2016 in judetul Sibiu, prin aceasta masura, Consiliul Judetean contribuind la finantarea lucrarilor necesare.

”Inca de la preluarea mandatului, dupa alegerile locale din 2012, am constatat ca e necesara o strategie coerenta pentru dezvoltarea economico-sociala a judetului, pentru o dezvoltare echilibrata si reducerea decalajelor, precum si pentru cresterea nivelului nivelului de trai al locuitorilor. De aceea am urmarit crearea unui pachet de proiecte strategice de importanta majora pentru comunitatile din judet prin care bugetul judetului sa vina in sprijinul bugetelor locale pentru realizarea diferitelor obiective de investitii care sa acopere mai multe domenii de interes local: sanatate, cultura sau infrastructura”, declara Ioan Cindrea, presedintele Consiliului Judetean Sibiu.

Astfel au fost incheiate contracte cu consiliile locale pentru cealizarea de centre medico-sociale, centre culturale, drumuri comunale, puturi de apa, alimentare cu apa, canalizare, terenuri de sport si locuri de joaca.

Pentru acest an, lucrarile de renovare si reabilitare la 19 centre culturale din judetul Sibiu sunt in curs de executie, in cadrul parteneriatelor strategice realizate intre Consiliul Judetean Sibiu si consiliile locale. Suma alocata este de 2.421.000 lei si acopera jumatate din costurile de reparatii pentru cladiri, dar nu mai mult de 125.500 lei/proiect/an. Deoarece unele lucrarile sunt mai complexe, primariile au solicitat contracte multianuale, cum e cazul la Sura Mare si Zlagna (comuna Barghis). In alte cazuri, Rusi (comuna Slimnic) si Seica Mica, lucrarile au fost deja incheiate.

Acum sunt in curs de realizare lucrarile la centrele culturale din Tapu (comuna Micasasa), Mosna, Toparcea (sat apartinator orasului Ocna Sibiului), Racovita, Tarnava, Coves (sat apartinator orasului Agnita), Altana, Sangatin (comuna Apoldu de Jos), Axente Sever, Biertan, Zlagna (comuna Barghis), Curciu (comuna Darlos), Hoghilag, Iacobeni, Jina, Sura Mare, Sebesu de Jos (comuna Turnu Rosu).

Pana in anul 2016 locuitorii din cel putin 56 de localitati se vor bucura de conditii moderne in centrele culturale. In anul 2013 au fost realizate cu finantare 50% din partea Consiliului Judetean 9 astfel de centre: Atel, Armeni (comuna Loamnes), Nemsa (comuna Mosna), Bogatu Roman (comuna Pauca), Rosia, Sorostin (comuna Seica Mica), Turnu Rosu, Vurpar si Laslea. Pentru acestea Consiliul Judetean Sibiu a alocat 1.775.400 lei.

Pentru perioada 2015 – 2016, 30 de primarii au solicitat pana acum programare pentru renovarea centrelor culturale in parteneriat cu Consiliul Judetean: Agnita (Ruja), Axente Sever (Soala), Biertan (Richis), Bruiu, Chirpar (Vard), Cartisoara, Iacobeni (Movile), Laslea (Nou Sasesc), Merghindeal, Nocrich, Ocna Sibiului, Avrig, Axente Sever (Agarbiciu), Orlat, Selimbar, Boita, Pauca, Arpasu de Jos, Arpasu de Jos (Nou Roman), Sura Mica, Sadu, Seica Mare (Buia), Dirlos, Dirlos (Valea Lunga), Blajel (Paucea), Brateiu (Buzd), Marpod, Marpod (Ilimbav), Sura Mare – multianual 2013-2016, Barghis (Zlagna) – multianual 2014-2015.

Harta CENTRE CULTURALE 1000x850 140901


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5279