SOCIAL

Centre medico-sociale modernizate pana in 2016 in judetul Sibiu!

Centre medico-sociale modernizate pana in 2016 in judetul Sibiu!

Centre medico-sociale modernizate pana in 2016 in judetul Sibiu!2

Locuitorii din cel putin 18 localitati ale judetului vor avea, pana in 2016, centre medico-sociale noi, datorita parteneriatelor pe care Consiliul Judetean Sibiu le-a incheiat sau le va incheia cu primariile din judet. Prin aceasta masura, Consiliul Judetean contribuie la finantarea lucrarilor necesare pentru modernizarea vechilor dispensare. 

”Strategia de dezvoltare economico-sociala a judetului, conceputa impreuna cu echipa Consiliului Judetean la inceputul mandatului, are printre prioritatile de baza domeniul sanatatii. Asa ca urmarim permanent imbunatatirea starii de sanatate a populatiei din judet in paralel cu realizarea unui sistem de sanatate modern si eficient, compatibil cu sistemele de sanatate din tarile Uniunii Europene. Cum aceste puncte nu pot fi suportate in totalitate de bugetele locale, am decis realizarea parteneriatelor cu primariile pentru ca bugetul judetean sa contribuie cu parte din finantarea necesara modernizarii centrelor medico-sociale”, declara Ioan Cindrea, presedintele Consiliului Judetean Sibiu.

Astfel au fost incheiate contracte cu consiliile locale pentru cealizarea de centre medico-sociale, centre culturale, drumuri comunale, puturi de apa, alimentare cu apa, canalizare, terenuri de sport si locuri de joaca.

Pentru acest an, lucrarile de renovare si reabilitare la 8 centre medico-sociale din judetul Sibiu sunt in curs de executie, in cadrul parteneriatelor strategice realizate intre Consiliul Judetean Sibiu si consiliile locale. Suma alocata este de 450.000 de lei si acopera jumatate din costurile de reparatii pentru cladiri, dar nu mai mult de 45.500 lei/proiect/an. Deoarece unele lucrarile sunt mai complexe, primariile au solicitat contracte multianuale, cum e cazul la Pauca si Valea Viilor care au lucrari multianuale (2014-2016). In alte cazuri, Vurpar (lucrare inceputa anul trecut) si Rau Sadului, lucrarile au fost deja incheiate.

Acum sunt in curs de realizare lucrarile la centrele medico-sociale din Curciu (comuna Dirlos), Merghindeal, Pauca, Prislop (comuna Rasinari), Mag (sat apartinator orasului Saliste), Selimbar, Turnu Rosu (proiect multianual 2013-2015) si Valea Viilor.

In anul 2013 au fost realizate cu finantare 50% din partea Consiliului Judetean 5 centre medico-sociale: Alamor (comuna Loamnes), Sura Mare, Sadu, Orlat si Boita Pentru acestea Consiliul Judetean Sibiu a alocat anul trecut 315.000 lei.

Pentru perioada 2015 – 2016, 6 primarii au solicitat pana acum programare pentru renovarea sau reabilitarea centrelor medico-sociale in parteneriat cu Consiliul Judetean: Arpasu de Jos pentru satul Nou Roman, Porumbacu de Jos si Seica Mica, iar trei pentru continuarea lucrarilor la Pauca, Turnu Rosu si Valea Viilor. Primariile pot depune cereri de finantare pentru anul 2015, pana pe 15 octombrie 2014.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5349