TIMP LIBER

Cercetatorii se prezinta si in acest an in fata sibienilor

Cercetatorii se prezinta si in acest an in fata sibienilor

Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu va organiza, si in acest an, Noaptea Cercetatorilor 2016, un eveniment european de mare amploare care le ofera sibienilor ocazia de a se intalni cu cercetatori din diverse domenii si de a lua parte la actiuni stiintifice inedite, organizate intr-o atmosfera distractiva si neconventionala.

noaptea cercetatorilor 2015sibiu

In data de 30 septembrie 2016, incepand cu ora 16.00, universul fascinant al stiintei isi va deschide portile in mai multe locatii ale Universitatii „Lucian Blaga” din Sibiu – Facultatea de Inginerie, Facultatea de Stiinte, Facultatea de Stiinte Agricole, Industrie Alimentara si Protectia Mediului, Facultatea de Medicina, Facultatea de Drept, Facultatea de Litere si Arte / Facultatea de Stiinte Socio Umane – unde se vor organiza experimente, expozitii, concursuri, spectacole cu roboti, science – cafe, vizite in laboratoare si multe alte activitati destinate publicului sibian de toate varstele, dar in special tinerilor. ”Ne propunem sa le oferim o alta imagine a vietii universitare si a carierei de cercetator. Cercetatorii de toate varstele, profesorii cu experienta dar si doctoranzi, studenti si elevi vor intra in dialog cu sibienii; acestia vor deveni prin si impreuna cu Universitatea „Lucian Blaga” parte a unui eveniment european de anvergura prin care toti ne gandim la beneficiile prin care stiinta, cercetarea si cercetatorii ne fac viata mai frumoasa”, a declarat prof. univ. dr. Claudiu Vasile Kifor, prorector al ULBS.

Organizatorii estimeaza ca pe la cele aproximativ 70 de standuri, din 6 locatii vor trece aproape 10.000 de vizitatori. ”Am pregatit concursuri pentru studenti si elevii din peste 40 de licee si scoli; acestia vor expune proiecte prin care vor arata in ce fel pot contribui la dezvoltarea orasului Sibiu si la imbunatatirea calitatii vietii locuitorilor orasului, cele mai bune proiecte urmand a fi premiate in cadrul acestui eveniment”, a adaugat prof. univ. dr. Claudiu Vasile Kifor.

Mai multe informatii despre acest eveniment gasiti pe pagina: http://cercetare.ulbsibiu.ro/nc.php


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5309