SOCIAL

Cercetatorii si sibienii isi dau intalnire la ”Noaptea Cercetatorilor 2015”

Cercetatorii si sibienii isi dau intalnire la ”Noaptea Cercetatorilor 2015”

sigla noaptea cercetatorilor 2015Sibienii vor avea ocazia de a vedea, ”pe viu” rezultatele muncii cercetatorilor. In 25 septembrie, pret de cateva ore, Universitatea ”Lucian Blaga” din Sibiu organizeaza cel mai important eveniment stiintific din Europa, prin care publicul larg ii poate descoperi pe cercetatori si rezultatele lor. ”Noaptea Cercetatorilor 2015” ii va prezenta comunitatilor pe cercetatori, exploratori, inventatori din toate domeniile stiintei, intr-un mod neconventional, in peste 300 de orase ale Europei, dintre care 15 sunt din Romania.

Evenimentul – care la Sibiu este organizat de ULBS, in parteneriat cu Consiliul Judetean Sibiu, Inspectoratul Scolar al Judetului Sibiu si Academia Fortelor Terestre ”Nicolae Balcescu” – va incepe la ora 17, se va incheia aproape de miezul noptii si isi propune sa aduca publicul de toate varstele mai aproape de stiinţa si de cercetare.

In spatiile facultatilor de Inginerie, Stiinte Agricole Industrie Alimentara si Protectia Mediului, Stiinte, Litere si Arte si Drept, sibienii vor fi martorii unor experimente inedite, conferinţe fascinante si concursuri care unesc inspiraţia si creativitatea cu legile fizicii, iar companii sibiene vor expune produse si tehnologii ale viitorului, cu impact ȋn viata de zi cu zi.

In cele aproximativ 8 ore de desfasurare a evenimentului vor putea fi urmarite demonstratii cu roboti si sisteme mecatronice; imprimari de produse 3D si experimente virtuale; tehnologii inteligente ȋn automobilul viitorului; experimente din domeniul ingineriei alimentare, fizicii si chimiei; demonstratii ȋn laboratorul de criminalistica si grafologie; evaluarea starii ecologice a raurilor; sisteme de reciclare si energie regenerabila; ateliere de producere a unor replici dupa obiecte antice, pornind de la informatia stiintifica; demonstratii cu aeromodele; dispozitive inteligente de monitorizare a starii de sanatate; sisteme de masurare a campului electromagnetic; joc si simulare in domeniul instruirii colective; echipamente medicale de urgenta si solutii accesibile publicului larg pentru a putea actiona intr-o situatie de urgenta medicala; experimente stiintifice prin jocuri interactive; prelegeri si prezentari de proiecte internationale de cercetare si multe alte evenimente.

Pentru copiii din invatamantul primar si prescolar exista o zona special amenajata, cu jocuri, animatie si concursuri.

Elevilor si liceenilor care vin in grupuri organizate li se ofera posibilitatea de a participa la tururi ghidate ale intregii expozitii. Programarile se pot face la adresa electronica [email protected].

Specialistii din diverse domenii pot participa la prezentari si prelegeri si pot intra in dialog cu cercetatori, profesori si doctoranzi.

Toti participantii vor fi inscrisi automat la tombola si pot castiga diverse premii.

Noaptea Cercetatorilor este un eveniment finantat de catre Comisia Europeana, prin actiunile Marie Skłodowska-Curie.

Mai multe informatii, precum si programul evenimentului sunt disponibile la adresa : http://cercetare.ulbsibiu.ro/

Foto: www.romaniapozitiva.ro


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5349