DIVERTISMENT

Cinci motive pentru care sa te casatoresti la care nu te asteptai

Cinci motive pentru care sa te casatoresti la care nu te asteptai

Persoanele casatorite sunt mai fericite, mai sanatoase si mai prospere decat cele care traiesc singure, potrivit unui studio realizat de cercetatorii de la University College din Londra.

„In general, oamenii care au un mariaj stabil sunt mai sanatosi decat cei care nu au fost niciodata casatoriti, dar este de ajuns si sa ai o relatie stabila, de lunga durata, chiar daca aceasta nu s-a legalizat”, explica George Ploubidis, de la University College din Londra.

Bcerere in casatorieeneficiul legat de starea de sanatate nu este singurul care se naste dintr-o relatie stabila. Acestea sunt cele mai mari atuuri ale persoanelor care au un partener stabil, potrivit Gandul.

Sunt mai sanatosi

Acest lucru a fost demonstrat de mai multe studii, care arata ca persoanele care se afla intr-un mariaj sau intr-o relatie stabila au tendinta de a fuma mai putin, de a bea cantitati reduse de alcool si de a manca mai sanatos. Astfel, mariajul ajuta la evitarea afectiunilor precum diabetul, problemele respiratorii si cele de natura cardiovasculara. De asemenea, existenta unor sume de bani comune ajuta, prin faptul ca diminueaza stresul, iar oamenii sunt mai increzatori.

Traiesc mai mult

O relatie stabila si fericita poate creste, de asemenea, speranta de viata. Oamenii de stiinta au analizat si combinat rezultatele mai multor studii si au descoperit ca sotii si sotiile au cu 10-15% mai putine sanse de a muri prematur decat ceilalti oameni.

O posibila explicatie este aceea ca, aflandu-se intr-o relatie, oamenii tind sa aiba grija unul de celalalt mai mult, in special de sanatate.

Cheia este ca relatia sau mariajul sa mearga bine, caci, in caz contrar, s-a demonstrat ca certurile si divergentele frecvente cu partenerul de viata pot creste riscul de deces prematur.

Sunt mai prosperi

Se spune ca nu trebuie sa dai iubirii un pret, insa economistii au facut asta. S-a demonstrat ca persoanele care sunt casatorite si au un mariaj de lunga durata au o situatie financiara mult mai buna decat majoritatea celor care traiesc singuri. Acest lucru se datoreaza faptului ca familia dispune de venituri puse la comun si ca in „echipa” toate investitiile ating un alt nivel.

Nu se lupta cu singuratatea

Beneficiile casatoriei asupra sanatatii ating si nivelul sanatatii mintale. Oamenii care se afla intr-o relatie stabila sunt mai putin predispusi depresiei, la fel cum sunt mai putin expusi exceselor in ceea ce priveste consumul de alcool sau droguri. De asemenea, un partener de viata inseamna sprijin si incredere. Beneficiile de natura psihologica ale casatoriei sunt mai pronuntate in cazul barbatilor, asta pentru ca femeile au, in general, legaturi de prietenie si in afara cuplului.

Au mai multe satisfactii legate de viata sexuala

Cercetatorii afirma ca, odata cu anii, cand doi oameni ajung sa se cunoasca foarte bine, viata sexuala devine mult mai satisfacatoare. Un studiu recent arata chiar ca oamenii casatoriti de multi ani au o viata sexuala mult mai activa decat cei care au relatii de scurt timp sau cei care nu au un partener stabil.

Sursa: Mediafax


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5349