CULTURA

Cinci prezentari in a treia zi de Feeric Fashion Days!

Cinci prezentari in a treia zi de Feeric Fashion Days!

Cinci prezentari in a treia zi de Feeric Fashion Days!2

A treia zi a Feeric Fashion Days, cel mai important festival de moda din Balcani, a fost si cea mai plina zi. Cinci prezentari, unele dintre ele tinute sub enervanti stropi de ploaie, au incantat ochii spectatorilor. Colectii inedite, realizate de designeri de talie internationala, au putut fi vazute la Monumentul Eroilor din Selimbar, in Piata Cibin, pe banda de bagaje a Aeroportului International Sibiu, sub Turnul Sfatului sau in Feeric Hall / Hala Balanta.

Designerul sibian Anamaria Sut a dat startul zilei cu prezentarea de la Monumentul Eroilor din Selimbar. Colectia este inspirata de portul traditional din zona Sibiului iar cromatic, de centrul istoric al orasului. Modelele au coborat desculte cele peste 70 de scari ale monumentului din Selimbar. Colectia Inner Reflection ne invita sa ne aducem aminte de copilarie, de vise si de culori. Schitele acestei colectii au castigat locul I la concursul national Inspired.

Doua ore mai tarziu, la ora 17, festivalul s-a mutat in Piata Cibin, printre tarabe, fructe si legume. Maria Simion a adus la Sibiu o colectie pret-a-porter plina de culoare, de voiosie si de forme delicate ce au contrastat perfect cu culorile fructelor si legumelor ce au compus decorul prezentarii.

„M-am gandit ca asta e momentul sa facem o prezentare in piata. A fost o linie foarte casual, imi place sa fac tinute pe care le poti imbraca oriunde, chiar si la piata. Viata noastra nu e toata un eveniment si o petrecere high-class. Wonderlolita creaza pentru toata lumea”, spunea Maria Simion la finalul prezentarii.

Cristian Samfira a pus, apoi, in scena o noua prezentare iesita din comun. In festivalul de anul trecut, Cristian a „inaugurat” ca locatie de show Depoul CFR iar anul acesta a mai bifat o premiera, prima prezentare din Romania ce a avut loc pe banda de bagaje a unui aeroport, in cazul de fata Aeroportul International Sibiu. Printre bagaje si sunete de motoare aeronautice, modelele au prezentat ultima colectie ready to wear a designerului roman.

„E colectia pentru toamna 2015, pe care am prezentat-o si la Paris. E o colectie minimala in care am studiat foarte mult textura, ati vazut piele taiata la laser, niste flori lucrate manual. Ideea pe care am inceput-o acum doi ani e mai inovatoare, o zona pe care vreau sa o studiez de acum inainte in colectiile ready to wear”, spune Cristian Samfira despre colectia sa.

Pe inserat, Rozalia Bot a adus o pata de culoare decorului medieval al Turnului Sfatului. Pornind din Turn, modelele au traversat boltele celui mai cunoscut simbol al Sibiului si au smuls ropote de aplauze la finalul prezentarii. Colectia Sin City este inspirata de femeia moderna, careia ii place sa fie in centrul atentiei. E formata din 14 tinute in care predomina culorile pastel si este cea de-a doua colectie din cariera extrem de apreciata a designerului.

Florin Surugiu a incheiat a treia zi de prezentari cu un show complet atipic. In Feeric Hall / Hala Balanta, Florin a facut un adevarat spectacol. Prezentarea traditionala a colectiei a fost completata de o ultima piesa, construita doar din alb, pe care designerul roman a proiectat forme geometrice extrem de spectaculoase, pornind din registrul alb-negru spre geometrii in culori vii. Seara s-a incheiat cu vernisajul expozitiei de fotografie Focus Feeric 2013 realizata de Sebastian Marcovici, fotograful oficial al Feeric Fashion Days.

Feeric Fashion Days continua astazi cu prezentarea lui Filip Roth, de la ora 15, la fabrica Boromir iar de la ora 19 – Ana Maria Cornea / Muzeul National Brukenthal. La ora 20, Feeric Fashion Days se muta in Piata Mare pentru concertul Directia 5 urmat la ora 21 de prima parte a Galei Feeric. Pe pasarela suspendata din Piata Mica vor prezenta in aceasta seara Mihaela Cirlugea, Bianca Bratosin, Diana Voevutki, Filomena Chifor & Madalina Lazu, Adriana Delia Barar, Alina Maria Margulescu si Evgheni Hudorojcov.

Accesul la toate evenimentele din cadrul Feeric Fashion Days 2014 este gratuit. In caz de conditii nefavorabile toate showurile se vor reloca in Hala Balanta. Tot aici, in fiecare seara, designerii, modelele, vedete si personalitati din lumea modei se vor strange in Clubul Feeric, de la ora 22, pentru afterparty.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5279