POLITICA

Cindrea despre demitere: este o aplicare abuziva a legii

Cindrea despre demitere: este o aplicare abuziva a legii

Presedintele demis al Consiliului Judetean Sibiu, Ioan Cindrea a oferit, marti, prima reactie dupa ce a pierdut sefia institutiei pe care o conducea din iunie 2012. In opinia acestuia, Ordinul Prefectului reprezinta ”o aplicare abuziva a legii”.

”Am luat act de Ordinul Prefectului Judetului Sibiu prin care imi inceteaza inainte de termen mandatul de Presedinte al Consiliului Judetean Sibiu. Este insa o situatie fara precedent prin care au fost calcati in picioare si desconsiderati cei peste 70.000 de locuitori ai judetului Sibiu care mi-au acordat increderea si votul lor in 2012. Consider ca este o aplicare gresita a legii pentru ca, in conformitate cu Statutul alesilor locali, mandatul Presedintelui Consiliului Judetean inceteaza NUMAI in cazul unei pedepse privative de libertate (potrivit art. 15 alin. 2, lit. e din Legea nr. 393/2004). Realitatea este cat se poate de clara, iar sentinta primita nu este cu privare de libertate. In acelasi timp, nu mi-a fost interzis dreptul de a ocupa functia de Presedinte al Consiliului Judetean Sibiu si nici dreptul de a alege si de a fi ales in viitor”, a explicat Ioan Cindrea.

Din acest motiv consider fostul presedinte considera ca ”este o aplicare abuziva a legii si am dreptul legal sa atac in instanta Ordinul Prefectului prin care s-a dispus incetarea inainte de termen a mandatului de Presedinte al Consiliului Judetean Sibiu. Intreaga opinie publica sibiana a asistat cu stupoare la un amestec brutal si nedemocratic al unor reprezentanti ai puterii legislative in probleme care revin Guvernului si reprezentantului acestuia in teritoriu. Este trist si revoltator ca la 26 de ani de la Revolutie unii nu inteleg ce inseamna separarea puterilor intr-un stat democratic. Consider ca, mai presus de orice, raman lucrurile concrete realizate in acest mandat si doresc sa multumesc tuturor colaboratorilor, cetatenilor judetului Sibiu si consilierilor judeteni care au sustinut proiectele pe care le-am initiat in toti acesti 4 ani”, a incheiat Ioan Cindrea.

Cele patru OBIECTIVE de INVESTITII au fost vizitate de Cindrea la jumatatea mandatului! GALERIE FOTO2

 


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5309