ADMINISTRATIE

Cindrea le da raportul sibienilor. Cu ce se lauda presedintele CJ Sibiu

Cindrea le da raportul sibienilor. Cu ce se lauda presedintele CJ Sibiu

Cresterea competitivitatii economice a judetului, dezvoltarea infrastructurii, modernizarea Aeroportului International Sibiu, modernizarea spitalelor aflate in subordinea Consiliului Judetean, turismul, cultura si sportul sunt cateva din lucrurile cu care presedintele Consiliului Judetean Sibiu se prezinta in fata sibienilor. In 86 de pagini, Ioan Cindrea si-a prezentat raportul de activitate pe 2015, dar si cele mai importante realizari de la preluarea mandatului.

 „Este o datorie legala, dar in special o onoare sa prezint in fata cetatenilor activitatea pe anul precedent, tot ceea ce a realizat administratia judeteana intr-un an intreg, precum si o sinteza a activitatilor de la inceputul mandatului. Consider ca 2015 a fost un an extraordinar de bun, in care am continuat liniile Strategiei de dezvoltare economica si sociala a judetului, am definitivat proiecte importante, am continuat proiecte, dar am inceput si proiecte noi”, spune Cindrea.

Potrivit raportului, a fost acordata o atentie sportita infrastructurii judetene prin modernizarea drumurilor judetene si comunale, a podurilor si podetelor, retelelor de apa si canalizare din judet, modernizarea Aeroportului International Sibiu, care sa asigure extinderea traficului de calatori si cel de marfuri.

Turismul a fost sustinut prin dezvoltarea unor trasee turistice tematice pentru atragerea turistilor pe fiecare zona etnofolclorica, iar la capitolul cultura si sport, Cindrea aminteste de ”promovarea patrimoniului material si imaterial, in special in cadrul proiectului „Zilele Culturale ale Judetului Sibiu”, cu cele doua editii anuale de primavara si de toamna;  incurajarea sportului de masa (o investitie in acest sens fiind realizarea pistei de biciclete de la iesirea din municipiul Sibiu spre Rasinari), dar si a sportului de performanta”.

De asemenea, mai sunt trecute in raport reabilitarea si infiintarea de centre culturale – 22, centre medico-sociale – 12, locuri de joaca pe langa gradinite – 7, terenuri multifunctionale de sport langa scoli – 5, drumuri comunale – 50, insumand 240 km, puturi de apa – 12, toate realizate in parteneriat cu primariile din judet, pentru dezvoltarea economica si sociala a acestora.

De departe cel mai important capitol din raportul de activitate al presedintelui este cel in care se detaliaza investitiile Consiliului Judetean Sibiu, realizate din bugetul propriu, din fonduri europene si din fonduri de la bugetul de stat. Investitiile de la cele trei spitale aflate in subordine au fost cele mai substantiale, cu impact pozitiv asupra cresterii calitatii actului medical si a confortului pacientilor. Modernizarea spitalelor este urmata de cea a centrelor de asistenta sociala (CIA Biertan, Centrul de Plasament Gulliver, Centrul de Plasament Turnu Rosu). Infrastructura de drumuri a fost o prioritate pentru conducerea Consiliului Judetean Sibiu, care a urmarit aducerea tuturor cailor de acces din judet la standarde mai inalte, cu accent pe zonele defavorizate.

Medicii ortopezi ai Spitalului Judetean se bucura de recunoastere internationala!1


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5279