ACTUALITATE

Cindrea, prima reactie dupa condamnarea definitiva. Ce spune despre demitere

Cindrea, prima reactie dupa condamnarea definitiva. Ce spune despre demitere

Presedintele Consiliului Judetean Sibiu, Ioan Cindrea a avut, vineri, prima reactie publica dupa ce condamnarea la un an de inchisoare cu suspendare pentru conflict de interese a ramas devinitiva. Prin intermediul consilierului personal, acesta a raspuns conducerii PNL Sibiu, care i-a cerut prefectului dimiterea sa.

„Vocile din PNL care cer incetarea inainte de termen a mandatului de ales local invoca un articol din Legea nr. 393/ 2004 care prevede: «calitatea de primar si, respectiv, de presedinte al Consiliului Judetean inceteaza, de drept, inainte de expirarea duratei normale a mandatului in urmatoarele cazuri: e) condamnarea, prin hotarare judecatoreasca ramasa definitiva, la o pedeapsa privativa de libertate». Mentionam ca sentinta pe care presedintele Consiliului Judetean Sibiu, Ioan Cindrea, a primit-o de la ICCJ este cu suspendare si nu i s-au interzis drepturile civile de a alege si a fi ales”, a spus Radu Nechit.

Potrivit acestuia, „in consecinta, nu se impune incetarea inainte de termen a mandatului de presedinte al Consiliului Judetean Sibiu”.

In plus, Nechit reitereaza ideea ca Ioan Cindrea „si-a exercitat drepturile legale si a declarat deja recurs in casatie impotriva deciziei Curtii”.

„De asemenea, avocatii sai pregatesc o exceptie de neconstitutionalitate, in baza dispozitiilor art. 434, al.1 din Codul de Procedura Penala, care va fi depusa in zilele urmatoare”, spune Nechit.

Miercuri, reprezentantii PNL Sibiu afirmau, intr-un comunicat de presa, ca solicita prefectului judetului sa dispuna, prin ordin, incetarea de drept a mandatului de presedinte al CJ Sibiu al lui Ioan Cindrea, avand in vedere ca judecatorii Inaltei Curti de Casatie si Justitie au respins contestatia in anulare a acestuia impotriva sentintei prin care a fost condamnat la un an de inchisoare cu suspendare.

La randul sau, consilierul de imagine al presedintelui CJ Sibiu, Radu Nechit, declara ca Ioan Cindrea a declarat recurs in casatie la decizia ICCJ care mentine sentinta definitiva prin care a fost condamnat la un an de inchisoare cu suspendare.

Marti, completul de cinci judecatori din cadrul Inaltei Curti de Casatie si Justitie s-a pronuntat cu privire la contestatia in anulare depusa de Ioan Cindrea la aceeasi sentinta, respingand-o ca „inadmisibila”.

„Respinge, ca inadmisibila, contestatia in anulare formulata de contestatorul condamnat Cindrea Ioan impotriva deciziei penale nr. 113 din data de 14 septembrie 2015, pronuntata de Inalta Curte de Casatie si Justitie – Completul de cinci judecatori, in dosarul nr. 2169/1/2015. Obliga contestatorul la plata sumei de 200 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare catre stat”, se arata in decizia ICCJ, care este definitiva.

Ioan Cindrea a fost condamnat definitiv la un an de inchisoare cu suspendare pentru conflict de interese, dupa ce, in perioada 2009-2011, cand era deputat, a angajat-o pe sotia sa la biroul parlamentar, ea incasand ilegal salarii in valoare totala de aproximativ 35.000 de lei.

Ioan Cindrea este presedinte al Consiliului Judetean Sibiu si presedinte al filialei judetene a PSD Sibiu.

Sursa: news.ro

MESAJUL lui IOAN CINDREA cu ocazia ZILEI UNIFICARII GERMANIEI!2


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5275