POLITICA

Cindrea ramane si cu condamnarea si dator la Stat

Cindrea ramane si cu condamnarea si dator la Stat

Presedintele Consiliului judetean Sibiu, Ioan Cindrea ramane cu sentinta de condamnare la un an de inchisoare cu suspendare, pentru conflict de interese, pentru ca in mandatul sau de deputat si-a angajat sotia la biroul parlamenta, dupa ce Inalta Curte de Casatie si Justitie a respins contestatia in anulare formulata de acesta. Decizia este definitiva

Potrivit minutei publicate marti pe site-ului Inaltei Curti de Casatie si Justitie, contestatia in anulare formulata de presedintele Consiliului Judetean Sibiu, Ioan Cindrea, impotriva deciziei prin care fusese condamnat la un an de inchisoare cu suspendare pentru ca si-a angajat sotia Amalia (foto) la biroul parlamentar, a fost anulata.

“Respinge, ca inadmisibila, contestatia in anulare formulata de Ioan Cindrea impotriva deciziei penale nr. 113 din data de 14 septembrie 2015, pronuntata de Inalta Curte de Casatie si Justitie – Completul de 5 Judecatori, in dosarul nr. 2169/1/2015”, se arata in minuta deciziei.

Potrivit sursei citate, Cindrea este obligat la plata sumei de 200 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare catre stat.

Solutia data de Inalta Curte de Casatie si Justitie este definitiva.

Ioan Cindrea a fost trimis in judecata in iunie 2014, de Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie, pentru conflict de interese.

Procurorii l-au acuzat pe Cindrea ca, in perioada octombrie 2009 – februarie 2011, in calitate de deputat, a propus angajarea sotiei sale in cadrul biroului sau parlamentar si a avizat contractul individual de munca incheiat cu aceasta, in baza caruia a obntinut un folos material pentru aceasta in cuantum total de 35.061 lei, suma platita din bugetul Camerei Deputatilor.

In septembrie anul trecut, Ioan Cindrea a fost condamnat definitiv, de instanta suprema, la un an de inchisoare cu suspendare. Cindrea a contestat in anulare decizia.

Ioan Cindrea a avut trei mandate consecutive de parlamentar, intre 2000 si 2012.

Acum, Cindrea este presedinte al Consiliului Judetean Sibiu, fiind ales la scrutinul din 2012.

Totodata, Cindrea conduce organizatia judeteana a PSD Sibiu din 1996.

Sursa: Mediafax

amalia cindrea


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5309