ACTUALITATE

Cine este, de fapt, “umbra” protestelor si de ce se teme PSD-ALDE de George Soros?

Cine este, de fapt, “umbra” protestelor si de ce se teme PSD-ALDE de George Soros?

Numele lui George Soros este asociat de catre PSD si ALDE cu protestele importiva Guvernului Romaniei, miliardarul de origine maghiara fiind acuzat ca se afla spatele manifestantilor din Bucuresti, Sibiu si restul tarii. Insa cine este George Soros? Putini sunt cei care ii cunosc istoria si care sunt interesele sale.

george-soros

Asadar, George Soros este unul dintre cei mai cunoscuti filantropi din lume, care si-a sustinut cauzele cu peste 12 miliarde de dolari pana in prezent. Organizatia sa caritabila a sprijinit numeroase persoane fizice si organizatii din intreaga lume care lupta pentru libertatea de exprimare, transparenta, guvern responsabil si promoveaza justitia si egalitatea.

Soros si-a inceput pracursul filantropic in 1979, cand a oferit burse de scolarizare studentilor de culoare sud-africani. In 1980, a ajutat la promovarea schimbului liber de idei in Blocul Comunist realizand si trimitand fotocopii ale textelor interzise. Dupa caderea Marelui Zid al Berlinului, a creat Central European University, un spatiu ce incuraja gandirea critica – la acel timp un concept de neconceput pentru majoritatea universitatilor. A sustinut schimburile culturale dintre Europa Estica si cea Vestica, jucand un rol crucial in ajutorarea societatii, in care el insusi a supravietuit, sa se deschida catre lume.

Citeste articolul complet pe www.businessmagazin.ro


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5309