POLITICA

Cine vrea locul lui Iohannis: un alpinist, un dansator, un politist, un militar sau un agent de asigurari

Cine vrea locul lui Iohannis: un alpinist, un dansator, un politist, un militar sau un agent de asigurari

Pentru prima oara in ultimii 16 ani, alegerile pentru fotoliul lasat liber de Klaus Iohannis are, in mod real, o miza. In 2000 a fost ultima oara cand, pentru functia de primar al Sibiului s-a dat o lupta reala, intre actualul presedinte al Romaniei si liderul PSD Sibiu, Ioan Cindrea.

Primaria Sibiu a atras FONDURI EUROPENE in valoare de 132 de milioane de euro!5

Dupa anul 2000, in care a castigat alegerile in turul doi, Klaus Iohannis a invins la pas, de fiecare data cu peste 80%. Efectul a fost ca lista de candidati era extrem de scurta. Doar partidele mari fiind, practic, obligate de prestigiu sa aiba un candidat. Chiar si asa, PNL Sibiu, spre exemplu, a renuntat la a mai trimite un om intr-o batalie pierduta din start, si l-a sustinut pe Iohannis.

Acum insa, lupta s-a relansat. Cel putin teoretic. Nu mai putin de 15 oameni spera ca, din 5 iunie, sa ajunga in biroul din care actualul presedintele al tarii a condus, vreme de 14 ani, Sibiul.

Candidaturi ”colorate”

Printre ei, nume cunoscute, aruncate in lupta de partide, dar si multe ”no name-uri”, oameni despre care nici Google sau Facebook nu iti poate spune mare lucru, ce sa mai vorbim despre fotografii, macar sa ii recunoastem pe strada sau pe viitoarele afise.

Printre ultimii intrati in ”hora” este unul din cei mai apreciati sibieni, insa, pana acum, doar pentru ceea ce a facut in viata personala. Este vorba despre alpinistul Teodor Tulpan, primul roman ajuns pe Everest.  Cu dovezi! ”Fane” este candidatul Partidului Ecologinst si si-a depus candidatura in cu doar cateva ore inainte de exiprarea termenului limita.

O prezenta ”colorata” este si cea a lui Ovidiu Zeicu (38 de ani). Candidat din partea Partidului Puterii Umaniste Social – Liberal, Zeicu este dansator profesionist, in cadrul Ansamblului folcloric Cindrelul Junii Sibiului. La fel putem spune si despre Lucian Liviu Tranca. Acesta este  agent sef la Politia de Proximitate Sibiu si candideaza independent, la fel ca si profesoara de economie, Ana Alexandrina Matei (63 ani). Tot fara vreun partid in spate a intrat in cursa si Ioan Stefan Zara, un agent de asigurari de 29 ani. UNPR vrea sa aduca ordine si disciplina in Primaria Sibiu, prin candidatura lui Daniel Galan (46 de ani), fost militar care a fost prezent in misiuni in Bosnia.

Partidul lui Mircea Geoana (PSRO) vrea sa castige Sibiul cu un teolog nepracticant, Lucian Pitu. O sibianca fara notorietate a propus si Partidul Dreptatii Sociale: Gheorghita Cirstoiu.

Nici avocatii nu ocolesc Primaria Sibiu. Eugenia Florescu este membru al baroului Sibiu si cadru didactic in cadrul Universitatii ”Lucian Blaga” din Sibiu si candideaza din partea Partidului Romania Unita. Partidul lui Calin Popescu Tariceanu, ALDE vine tot cu o persoana necunoscuta: Marius Popescu. Pentru a-și spori notorietatea, ALDE ii ademeneste pe sibieni cu o tombola. Pentru a vă face cunoscut candidatul ‪#‎ALDE la ‪#‎funcţia de ‪#‎primar al ‪#‎municipiului Sibiu, MARIUS ‪#‎POPESCU, vă invitam la sediu nostru din ‪#‎Sibiu, strada ‪#‎Turnului nr.22 şi vă premiem cu o staţie de încarcare pentru telefonul dvs. mobil dacă participaţi la concursul nostru de like & tag, anunta intr-o postare pe Facebook. Ultimul care si-a depus candidatura este Marius Vintila din partea Partidului Unitatii Sociale din Romania.

Partidul lui Traian Basescu, l-a scos la inaintare pe cuscrul raposatului Ilie Vonica. Ioan Gligor, fost membru PDL si director al Directiei Judetene pentru Sport Sibiu va candida din partea Partidului Miscarea Populara.

”Greii” cu sanse

Daca cei prezentati pana acum sunt candidatii cu sanse minime la fotoliul de primar, cele trei mari formatiuni politice – FDGR, PNL si PSD – mizeaza pe numele ”grele”. Favorita in toate sondajele este actuala urmasa a lui Iohannis, Astrid Fodor. Cei doi contracandidati serosi ai actualului primar interimar sunt fostul prefect, Ovidiu Sitterli (PSD) si liberalul Razvan Pop, fostul director al Directiei Judetene de Cultura Sibiu.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5309