CULTURA

„Cinemateca ” Sibiu- proiectie de filme

„Cinemateca ” Sibiu- proiectie de filme

Un nou proiect de film, „Cinemateca”, s-a initiat pentru a sustine cultura sibiana si promite proiectii de filme non-lineare, documentare si scurtmetraje, cu dezbateri. In prima seara de „Cinemateca”, luni, 22 februarie, ora 19, la Libraria HABITUS vor fi proiectate minireportajele „Un sambure de speranta”, realizate de tineri cineasti, alaturi de filmul „Mondo cane”, un shockumentar realizat de regizorii italieni Paolo Cavara, Franco Prosperi și Gualtiero Jacopetti.

Aceste vizionări au ca scop initierea tinerilor cinefili in tainele istoriei cinematografice, imbogatirea vietii culturale sibiene, dar implica si o demonstratie, aceea ca tinerii daca sunt initiati in arta si istoria filmului, pot realiza scurtmetraje.

„In cadrul acestui proiect vor avea loc vizionari cu dezbateri a unor filme de capodopera cu un mit, filme din istoria cinematografiei care nu se vad in momentul actual pe posturile TV si scurtmetraje realizate de studentii ai Universitatii „Lucian Blaga” Sibiu. Invitam toate institutiile care au facilitati de prezentare sa se implice in acest proiect comunitar, educativ si plin de satisfactii”, a mentionat Günter Czernetzky,regizor, Berlin.

„MONDO CANE” este un „shockumentar” realizat in 1962 de regizorii italieni Paolo Cavara, Franco Prosperi si Gualtiero Jacopetti. Filmul ilustreaza practici culturale din diverse parti ale lumii, mai mult sau mai putin regizate, cu scopul de a soca publicul vest-european. Un adevarat succes la vremea respectiva, filmul a inspirat o serie de alte documentare similare, aflandu-se la originea asa-numitelor mondo-filme.

Minireportajele „Un sambure de speranta” cuprind mai multe scurtmetraje realizate in satele sasesti din Transilvania de tineri cineasti, studenti ai fostei Facultati de Jurnalistica Sibiu (FSJ). Minireportajele au fost realizate in cadrul unui proiect care s-a desfasurat in anul universitar 2009-2010.

Proiectul CINEMATECA SIBIU este iniiiat de grupul ART CINE CLUB si consta in proiectii de filme in mod non-linear. Perioada de derulare a proiectului in faza „pilot” este din 22 februarie pana in iunie 2016, urmand ca detaliile cu privire la tematica urmatoarelor proiectii să fie anuntate ulterior.

Cinemateca Sibiu_Afis, prima editie, proiectie film


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5279