ACTUALITATE

Ciolos, anunt important despre Autostrada Pitesti-Sibiu. „E important, pentru mentinerea calendarului…”

Ciolos, anunt important despre Autostrada Pitesti-Sibiu. „E important, pentru mentinerea calendarului…”

Studiul de fezabilitate al autostrazii Pitesti-Sibiu ar trebui sa fie gata pana la sfarsitul acestui an, pentru a permite Ministerului Transporturilor sa mentina graficul de constructie a autostrazii pentru care exista finantare, a anuntat, joi, intr-o vizita la Uzina Dacia de la Mioveni, premierul Dacian Ciolos.

Ponta Segmentul PITESTI-SIBIU este trecut ca AUTOSTRADA!2„Stiu ca aici este unanimitate, atat conducerea Uzinei Dacia, cat si muncitorii (sindicatele) sunt direct interesati de avansarea proiectului autostrazii Pitesti -Sibiu. Am confirmat conducerii Uzinei ca acest proiect ramane in prioritatile pe care le avem in ceea ce priveste constructia de autostrazi. Avem si finantarea. Obiectivul nostru este sa finalizam studiul de fezabilitate, care, dupa cum stiti, din cauza modului defectuos cum el a fost gandit si licitat de la inceput a trebuit sa prelungim contractul pentru finalizarea lui”, a declarat premierul Dacian Ciolos.

Potrivit acestuia, obiectivul guvernantilor este ca pana la sfarsitul anului sa fie terminat un studiu de fezabilitate „bun si consistent”, care „sa permita apoi un proiect tehnic” si constructia autostrazii astfel incat calendarul existent in Master Planul de transport sa poata fi mentinut.

Totodata, proiectul de autostrada va fi si parte Legii Centenarului, care va vea o componenta de infrastructura prioritara pentru Romania, a adaugat Ciolos.

„Legea Centenarului va sublinia nu doar prioritatea acestor proiecte, dar si un cadru institutional administrativ care sa permita accelerarea acestor proiecte de investitii. Deci, din acest punct de vedere, intrebarea care se pune nu mai este daca autostrada Pitesti -Sibiu va fi construita, ci cat de repede vom reusi sa finalizam acest proiect, care este o prioritate”, a adaugat premierul.

Lucrarile geotehnice din cadrul studiului de fezabilitate pentru autostrada Pitesti- Sibiu au fost incepute in 2015, iar la finalul acestora vor incepe lucrarile propriu-zise.

Sibiu-Pitesti este una dintre cele mai asteptate autostrazi din Romania, inclusiv de catre Uzina Dacia. Traseul porneste de la capatul actualei autostrazi Bucuresti-Pitesti si va continua catre Curtea de Arges. De acolo porneste catre un nod rutier la Tigveni unde se va intersecta cu Drumul Judetean 678A care leaga acum Curtea de Arges de Ramnicu-Valcea, prin E81, dupa care urca spre Nord, spre satul Valeni. De acolo traseul autostrazii vireaza spre Vest, unde vor fi construite doua tuneluri, de 500, respectiv 700 de metri lungime, dupa care traseul va intra pe Valea Oltului, la Calimanesti, care practic va conecta si Ramnicu-Valcea la autostrada. Pe Valea Oltului urmeaza si cea mai lunga succesiune de tuneluri de 600, 1.150, 1.400, 250, 250, 650 si 2.800 de metri. Urmatorul nod rutier este in apropierea localitatii Racovita dupa care drumul continua pe Valea Oltului pana la Boita unde in viitor va fi construita legatura cu autostrada Fagaras Sibiu.

Sursa: Mediafax


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5275