SOCIAL

CJ Sibiu a inaugurat Centrul judetean pentru coordonarea situatiilor de urgenta

CJ Sibiu a inaugurat Centrul judetean pentru coordonarea situatiilor de urgenta

centru comanda situatii de urgenta sibiu - cosmin balcu

Consiliul Judetean Sibiu a finalizat zilele aceastea o investitie extrem de importanta pentru gestionarea situatiilor de urgenta din judetul Sibiu. Investitia a vizat infiintarea unui Centru judetean de coordonare si conducere a interventiei, necesar desfasurarii activitatii Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta Sibiu. Acest centru de comanda va functiona in incinta sediului Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta “Cpt. Dumitru Croitoru” Sibiu.

Amenajarea si dotarea centrului s-au facut din bugetul propriu al Consiliului Judetean Sibiu, valoarea investitiei fiind de 685.000 lei (285.000 lei pentru amenajarea si compartimentarea centrului de comanda, realizate anul trecut de catre firma SC Zenocon SRL, si 400.000 lei pentru dotarea cu echipamente performante si mobilier, care au fost montate in ultimele doua luni din acest an).

Consider ca este un mare castig pentru judetul Sibiu existenta acestui centru care va conduce la eliminarea disfunctionalitatilor in gestionarea operationala a situatiilor de urgenta. Stim cum totii ca  in situatiile de urgenta fiecare secunda si fiecare amanunt sunt extrem de importante pentru a lua deciziile cele mai bune si pentru a interveni rapid si eficient in vederea salvarii  de vieti omenesti si de bunuri. De aceea, efortul nostru financiar are la baza importanta existentei la nivelul judetului Sibiu a unui centru de conducere pentru situatii de urgenta dotat cu aparatura performanta care ne va facilita schimbul de informatii intre toate structurile implicate in interventii. Practic, vom avea la dispozitie o baza de date integrate privind resursele disponibile si alocarea  eficienta a acestora, in functie de prioritati“, a declarat presedintele Consiliului Judetean Sibiu, Ioan Cindrea.

Investitia privind „Dotari Centrul de comanda – cablare structurala, mobilier si echipamente comunicatii si IT” a fost realizata de catre firma SC DHC SYSTEM SRL, iar printre echipamentele principale cu care este prevazut centrul de comanda pentru Comitetul Judetean pentr Situatii de Urgenta se numara calculatoare si laptop-uri, copiator, imprimante, scanner, fax, 2 televizoare LCD 64 Full HD 3D, o tabela smart board, un sistem de conferinta si un sistem de videoconferinta, statie radio, harti magnetice ale judetului Sibiu, o tabla de scris, sistem antiefractie si incendiu, sistem de supraveghere perimetral cu 6 camere, aer conditionat, etc. Mobilierul include mese modulare, dulapuri, 5 scaune directoriale si 75 de scaune simple, casetiere, etc.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5309