SPORT

Clubul cu care Klaus Iohannis a refuzat ”colaborarea”, anchetat de procurori

Clubul cu care Klaus Iohannis a refuzat ”colaborarea”, anchetat de procurori

Unul din marile cluburi de fotbal ale Romaniei care, la un moment dat, a dorit ca fosta FC Sibiu, condusa de actualul Presedinte Klaus Iohannis, sa intre in sfera sa de influenta, a fost ”calcat”, joi dimineata, de procurori.

Klaus Iohannis si Werner Keul la fotbal, fc sibiu

DIICOT a demarat joi cercetari sediul proaspetei castigatoare a Cupei Romaniei, pentru constituire de grup infractional, suspiciune de delapidare cu consecinte grave in forma continuata şi spalare de bani. Procurorii DIICOT au inceput in zorii zilei o serie de perchezitii la sediul clubului, la Árpád Pászkány, fostul actionar majoritar al clubului, şi la Iuliu Mureşan, preşedintele clubului. DIICOT a comunicat, fara sa numeasca vreo persoana sau vreun club, ca in cursul zilei de joi fac perchezitii in 20 de locatii şi ca deocamdata cerceteaza cazul fara suspecti. Conform comunicatului DIICOT, exista motive temeinice in privinta faptului ca, in perioada 2008-2013, persoanele din conducerea clubului şi-au insuşit aproape 8,5 milioane de euro din vistieria clubului. Procurorii DIICOT sunt de parere ca retragerea banilor s-a facut prin intermediul unor firme offshore inregistrate in Cipru şi Insulele Seychelle. Banii au fost platiti in schimbul unor servicii de consultanta şi intermediere in domeniul sportiv fata de care exista elemente de suspiciune ca au fost realizate doar fictiv. Cercetarile au inceput cu doua zile dupa ce echipa de fotbal CFR Cluj a caştigat Cupa Romaniei. Problemele financiare au aparut la clubul care activeaza in Liga 1 la inceputul anului 2014, cand Árpád Pászkány, om de afaceri maghiar din Cluj, a predat pachetul majoritar de actiuni pe care le detinea unui grup de investitori din Cluj. Pászkány a cumparat actiunile CFR-ului in 2001. Echipa activa in acel moment in liga a treia. Dupa aceea, la numele oficial al clubului a fost adaugat 1907, intrucat CFR Cluj este considerat continuatorul Clubului Sportiv Feroviar Cluj, infiintat in 1907. Echipa figureaza in Liga 1 din anul 2004 şi dupa 2008 a caştigat campionatul Romaniei de trei ori, iar cupa de patru ori. Cel mai rasunator succes european l-a avut in decembrie 2012, cand in grupele Ligii Campionilor a invins formatia Manchester United, pe terenul acesteia.

”Colaborare” cu FC Sibiu

Fosta echipa de fotbal a Sibiului, FC Sibiu, care a ratat de putin promovarea in prima liga in anul 2005, a primit, imediat dupa ratarea accederii în Liga I, propunerea de a intra in sfera de influenta a CFR-ului. Condusa de Klaus Iohannis si Werner Keul, gruparea sibiana a refuzat oferta facuta de Iuliu Muresan, iar in anul urmator a si retrogradat iar apoi s-a desfiintat.

Sursa: Rador

Foto: monitorulcj.ro


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5349